"Скритите послания с  Красимир Куртев“ - Скъпи читатели на Trafficnews, добре дошли в рубриката! В поредното издание ще ви представя темата за скритото послание - Какво трябва да правите по време на ретрограден Нептун?

 

На 28 юни 2022 година планетата Нептун навлиза в своето ретроградно движение, което ще продължи до 03 декември 2022г. В астрологията ретроградността винаги е едно главозамайващо преживяване! Въпреки че ретроградният Нептун през 2022 година може да не е толкова интензивен като другите ретроградни планети, това не означава, че няма да окаже влияние върху вас.

Тъй като Нептун се смята за планетата на духовността, въображението, световете на сънищата, астралните сфери и всички неща, които са илюзорни, тази ретроградност ще ви помогне да придобиете по-дълбоко разбиране на илюзиите, които управляват живота ви.

Независимо от вида на проблемите, темите или обстоятелствата, с които работите в момента, ретроградният Нептун ви моли да се откажете от фалшивите вярвания и илюзиите, които ви спъват. И след като ретроградният Нептун приключи на 3 декември, типът хора, които сте били, ще изчезне, заменен от по-магически и емпатични версии.

През времето, което Нептун прекарва ретрограден аспект, може да обърнете повече внимание и да забележите проблеми като самоизмама, пристрастяване и фалшив копнеж. Може дори да се примирите с фантазиите, в които добре се чувствате и да продължите да вярвате в мечтите си, защото те ви помагат да преминете през трудните части на живота по един или друг начин.

Когато позициите на Нептун са ретроградни, е почти ясно, че нещата ще станат замъглени, преди да станат мрачно-остри. След като разберете това, имате ключа за управление на цялата информация, която ще получите. Вслушайте се в интуицията си, прегърнете търпението и се потопете в процесът на неподвижност и гледане навътре в себе си.

Самоизследването е всъщност това, което представлява ретрограден Нептун! Не се увличайте в драматична вихрушка, в противен случай ще настъпи още по-голямо объркване. Яснотата предпочита да пристигне по време на тишина и нежно наблюдение.

Ретрограден Нептун е идеалното време да се потопите по-дълбоко в себеразвитието, терапията, консултирането, воденето на дневник, медитацията, духовните практики, изкуството, музиката и всякакви други дейности, свързани с любовта към себе си, които ви позволяват да изследвате най-съкровените си мисли и мечти. Да бъдеш любопитен за себе си е първата стъпка към дверите на освобождаването!

Също така е чудесно време да се справите със самолечението или избягването на поведения, като работите за замяната им със здрави механизми за справяне и лечебни практики. И най-вече, ретроградният Нептун е прекрасно време да се свържете с мечтите си възможно най-дълбоко, знаейки много добре, че можете да ги превърнете в реалност.

Този конкретен ретрограден транзит може да накара „някои взаимоотношения да преминат през труден етап, но това е така, защото този цикъл ви помага да видите нещата от реалната гледна точка и може да ви помогне да видите това в което сте се заблуждавали дълго време.

Ретроградният Нептун ще ни накара да виждаме нещата такива, каквито наистина са, може да ни помогне да се придвижим напред измъквайки се от токсичните неща в живота: лоши взаимоотношения, трудни ситуации, проблеми в работата, сблъсъци в приятелствата, до коригиране на мисленето, промяна в мирогледите и преди всичко осъзнаването, че до този момент грешим.

И докато ретроградните планети често получават лоша репутация, Нептун е тук, за да ни помогне, вместо да ни навреди. Просто трябва да сте сигурни, че сте готови за проверка на реалността.

Подбрал и изготвил за всички читатели на Trafficnews.bg от езотеричния анализатор и астрологичен психолог Красимир Куртев - Doctor Honoris Causa.