СКРИТИТЕ ПОСЛАНИЯ С КРАСИМИР КУРТЕВ : Скъпи читатели на Trafficnews, добре дошли в рубриката! В поредното издание ще продължа с втората част за скритите послания на амулетите. “

Какви видове амулети има?

В продължение на много векове амулетите еволюират в различни елементи на украса и защита, а сега те са много различни и уникални. Ето защо е практически невъзможно да ги прикрепят към определен вид. Най-често срещаните материали, използвани в амулети са минерали и кристали, билки, дърво и метал. Някои амулети са тясно свързани с религиозните вярвания на хората.

 Например, привържениците на исляма носят малки амулети с текст от Корана за да ги вратовете. Едни от най-силните и популярни амулети за любов, защита, просперитет, са китайски, еврейски, идващи от Близкия изток, египетски, тайландски, италиански и турски.

 Символите гравирани върху амулети, са винаги от голямо значение. Всички те имат своя собствена цел и замисъл. Има три основни типа на символи, които най-често се прилагат:

Символи на защита: дракони, определени букви като символика, око, ръка, подкова, и змии.

Символи на универсален баланс и блаженство: Ин и Ян, Слънцето и Луната.

Символи на плодородие и изобилие: Дървото на живота, жаба, рог на изобилието и ваджра. Амулетите от минерали и кристали са едни от най – силните като ефективност.

Обща употреба на защита Амулети

Амулети за защита в повечето случаи се приемат като дрънкулки от онези, които не вярват във философията на невидимото – езотерика. Въпреки това, те не са просто дрънкулки, а всемогъщи защитни амулети, които помагат на хората да развиват своя най-голям потенциал. Те могат да бъдат изработени от сребро или други благородни метали, но това не е цената на материала, което има значение, но на лечебните свойства на него.

Амулети за защита може да се използват за подобряване на здравето. Вместо да губят време и пари за масаж, витамини и медицински процедури, много от хората се предпазват от болести, зли очи, лоши помисли, завист, проклятия, като носят амулет във вид на бижу, което има силни и бързо действащи скрити сили.

Амулети за защита могат да бъдат използвани, за да предпазят даден човек от зли духове. Ако имате амулет, няма нужда да се опитвате да предпазите детето от уроки при контакт или погледнати от други възрастни непознати хора на обществени места. Това се дължи на мощната кодировка в амулета и това предизвиква в неприятните хора стрес, всъщност това е ефекта на бумеранг.

По този начин няма да се притеснявате за децата си от „лоши погледи”. Много роднини предоставят едни на други амулети за защита, за да се избегне лош късмет и злата воля на другите и това е неправилно. Имайте предвид , че изработката на амулет е строго индивидуална.

Амулетите също така могат да бъдат използвани за привличане на любов, разбиране и общуване. Много социологически проучвания на паранормалното отчитат като факт, че сега много двойки, които носят амулети остават в здрави и щастливи отношения по-дълго от тези, които не носят такива.

Амулети за защита може просто да се използват като уникални и смислени бижута. Въпреки това, тяхната основна цел е да се осигури духовен мир на ума и сигурността на тези, които ги носят. В края на краищата, избора, дали ще носите амулет или не е само ваш.

Дамата с хермелина (на италиански Dama con l'ermellino) е картина, нарисувана с маслени бои върху дърво в края на 15 век от Леонардо да Винчи.

Духовни Амулети

Духовни амулети могат да бъдат намерени в много индийски и африкански племена. Тяхната основна цел е да се създаде комуникация между хората и духовете на природата както и онези от отвъдния живот.

Те също помагат да се предостави баланс между елементите (чакрите) в човешкото тяло и предоставят закрила за тези, които ги носят.

Как можем да разпознаем духовния амулет?

Духовни амулети могат да бъдат много различни един от друг, но има няколко отличителни черти.

Най-често срещаният цвят на духовен амулет е лилав и зелен, и най-мощен камък на духовността е аметист както и нефрит. Въпреки това, изумруд, рубин и сапфир могат да се използва в амулети за комуникация с различни духове. Тези символи като всевиждащото око и Златната Спирала обикновено се намират върху духовните амулети.

Сега много амулети от този вид съдържат молитви и текстове от свещените книги, като Коран, Библия и Тора. Много амулети на духовността са създадени с оглед хороскоп знак на лицето, така че е често да се намери духовен амулет за Лъв, Овен, Скорпион или всеки друг зодиакален знак.