Скритите послания с  Красимир Куртев - Скъпи читатели на Trafficnews, добре дошли в рубриката! В поредното издание ще ви представя темата за скритото послание – Гадаене или мъдрост в чаша чай?

Съществуват хиляди методи за предвиждане, идващи от далечният Изток. Една от тях е Теософия (на старогръцки: θεοσοφία – „божествена мъдрост“). Тасеографията (известна още като тасеомантия) е изкуството за идентифициране на символи и интерпретиране на послания, открити във формите и конфигурациите на чаените листа. Въпреки че практиката е проста, резултатите често са дълбоки и любопитните умове са били очаровани от тасеографията от векове. Тасеографията обаче не е толкова популярна, колкото четенето на таро или кристалната магия днес и затова е по-малко разбирана.

Гадаене в чаша чай

За да разчетете чаени листа, първо трябва да сварите чаша чай. Сглобете вашата чаша за чай (за предпочитане бяла или светъл цвят, за да можете да видите по-ясно конфигурациите на листата), гореща вода и насипни чаени листа. Съдържанието на пакетче чай няма да работи: Тези листа са твърде фино нарязани, за да създадат разпознаваеми форми. Препоръчително е начинаещите да използват обикновени насипни листа черен чай.

След като намерите желаните си чаени листа, поставете ги директно в чашата (няма нужда от цедки или инфузори) и налейте горещата вода. Тъй като листата ще останат в чашата, не е нужно да се притеснявате за накисването. Докато водата се охлажда, отделете няколко минути, за да обмислите намеренията си и започнете да прехвърляте енергията си в абсорбиращите чаени листа.

Какво означава всяка част от чашата?

Дръжката на чашата за чай изпълнява важна функция: тя е енергийният проводник, който свързва физическите и абстрактните сфери. Той също така символизира питащия и трябва да бъде позициониран право на юг, за да покаже текущата среда на питащия. (В астрологията четвъртият дом , който управлява дома и семейството, също се намира в тази позиция, в основата на астрологичната карта.) Чаените листа близо до дръжката предполагат събития, свързани с непосредственото обкръжение на питащия, докато листата директно от другата страна на дръжка (на север) символизира външни проблеми и външни влияния.

Чашата е разделена на три части за пророкуване: ръбът символизира настоящето, страните представляват близкото бъдеще, а дъното на чашата означава далечното бъдеще. В зависимост от въпроса, тези зони могат да се използват за измерване на времето (колко скоро е вероятно да възникне дадена ситуация), връзката (физическото или символичното разстояние между двама индивида) или интензивността (листата по ръба, например, биха могли да подскажат събитие, променящо живота).

Запомнете, космически воини, нито чаеното листо, нито чаената чаша притежават присъща сила; съдбата в крайна сметка е отражение на вашата собствена интуиция. Необходима е практика, за да култивирате гадателски умения, но колкото повече упражнявате дарбите си, толкова по-добър ще ставате във формулирането на отговори.

Цялата мъдрост, от която някога се нуждаете, вече съществува във вас самите, така че чаените листа просто помагат да структурирате вашето мистично прозрение, придавайки му форма във физическия свят. Дайте си разрешение да се доверите на инстинктите си и ще отключите способността си да изследвате бъдещето и да празнувате магията, присъща на вас.

Ето някои често срещани символи и техните значения, които може да видите при четенето на чаени листа:

Полумесецът е знак за успех в материалните сфери.

Формите на пълната луна са знак за успех в емоционалното благополучие.

Птиците означават късмети и неизвестни благословии, които вече са на път.

Чаените листа с форма на планина ни казват, че имате мощен приятел на ваша страна.

Китки цветя означават допълнителен късмет, особено в отношенията с приятели и любовници.

Кълба, овали и кръгове: добрите неща са във вашето бъдеще, материално.

Котва, стабилност на доходите и взаимоотношенията.

Квадратите успокояват бъдещето или настоящето, лекота и щастие. Доволство.

Триъгълниците означават добър късмет или че нещо ценно може да ви дойде.

Рибите предполагат, че може да получите добри новини от чужбина.

Гъбите могат да предупреждават за лоши известия във вашите любовни отношения. Изчистете разногласията или оставете връзката да се разпадне по приятелски начин.

Колите означават, че неизвестни благословии са на път.

Орлите предполагат, че трябва да помислите за смяна на жилище.

Чадърите ви предупреждават да се скриете. Може да има проблеми напред. Но също като дъждовните капки, те ще бъдат незначителни дразнители и облаците в крайна сметка ще преминат.

Змиите са предупредителен знак. Стъпвайте внимателно или променете плановете си.

Хвърчилата показват успех и уважение и дълги или далечни пътувания.

Лабрис, брадва или чук: способност за преодоляване на препятствия. Фокусираното намерение може да ви помогне да разрешите проблеми.

Кинжалите показват, че някой ще ви помага или трябва да поискате помощ от други.

Мостовете показват, че ще тръгнете на забавно пътешествие или успешно пътуване

Свещите показват прозрение. Доверете се на вътрешното си знание.

Формите на пясъчен часовник са предупреждения, че може да се наложи да действате бързо, за да избегнете лоши, дори опасни ситуации.

Слоновете обещават дълголетие и здравословен живот.

Сърцата, както се досещате, означават щастие в отношенията, може би дори нова любов или нови ангажименти в настоящата ви любовна връзка.

Подковите утвърждават добър избор, особено по отношение на приятели и любовници.

 

Препоръчвам всяка една техника или метод за гадаене, по-скоро да бъде използвана за надграждане на вашата интуиция! Моята опитност е доказала, че бъдещето е заключено. Всеки фриволен опит за предсказание би могло да въвлече в чутовно тресавище хората на които гадаете и, разбира се на самите вас. Бъдете здрави!

Подбрал и изготвил за всички читатели на Trafficnews.bg от езотеричния и астрологичен анализатор и Красимир Куртев - Doctor Honoris Causa.