"Скритите послания с  Красимир Куртев“ - Скъпи читатели на Trafficnews, добре дошли в рубриката! В поредното издание ще ви представя – Главата на „демонична“ монахиня, която се съхранява тайно.

През XVIII век, вероятно през 1742 г. църквата е запазила няколко вярвания от Средновековието. В манастира Хоенварт в Германия, монахиня на име Жозефин Розентал забременява. Според историческите книги въпросната жената никога не е имала сексуални отношения, така че Ватикана е трябвало да направи тестове, за да потвърди, че е девствена.

 

"Непорочно зачатие"

Ватикана обикновено пази тайни и някои от тях са направо смразяващи. И така, Жожефин Розентал се оказва бременна, светата църква третира бременността й като нещо „свещено“, вид „непорочно зачатие“, подобно или идентично на това, претърпяно от Дева Мария. Въпреки това, по време на раждането Жозефин губи живота си и ражда момиче, което те именуват ​​Мария Розентал.

 Според легендата, Мария е била  с едновременно проявени мъжки и женски полови белези, което означава, че е имала и двата органа, както женски, така и мъжки, нещо, което по това време се е смятало за демонично. В този смисъл хората вярвали, че тя е обладана и затова е страдала от това състояние.

 Докато расте, младата Розентал започва да пише дневник, в който разказва за унижението и малтретирането, което е получила. Повечето жители на града, както монахини и свещеници започнали да я мразят и да се страхуват от нея, така че Мария останала напълно сама.

Считайки я за нещо демонично, църковните власти създали план, според който младата жена трябвало да бъде убита на 33-годишна възраст, същата възраст, на която погива Исус в земен аспект, като акт за победа над дявола. Мария разбрала за този план и решила да посегне на живота си, като си пререже гърлото.

След злощастното й самоубийство, църковните власти разкриват, че Мария е била бременна, ала плодът умира заедно с нея. След като това се случило, група свещеници решили да я обезглавят, балсамирали я и държали главата й в кутия с кръст, бутилка с кръвта й, катинар и някои писания от нейния дневник. След смъртта на монахинята в манастира започнали да се разпространяват истории за необясними свръхестествени събития.

Носят се и слухове, че Ватикана държи главата на монахинята повече от 300 години. И така, мумифицираната глава на Мария Розентал остава почти непокътната. Съвременните учени установяват, че Мария Розентал е имала заболяване, което засяга само 1% от хората по света.

 

 Бъдете здрави!

Подбрал и изготвил за всички читатели на Trafficnews.bg от езотеричния и астрологичен анализатор Красимир Куртев - Doctor Honoris Causa