"Скритите послания с  Красимир Куртев“ - Скъпи читатели на Trafficnews, добре дошли в рубриката! В поредното издание ще ви представя темата за скритото послание – Тъмните страни на зодия Водолей.

Типичният Водолей се разбира с всички и поздравява света със слънчева усмивка, той може да покаже липса на емоции, които използват другите. Водолей, неподвижният въздушен знак на зодиака, е хладен, приятелски настроен, ексцентричен и странно брилянтен, ала има тъмна страна, която е студена и безмилостна.

Уран, външният управител на Водолей, е уникален и ексцентричен. Открит е през 1781 г., когато политическите революции между Франция и Америка, които след това са създали първите две модерни демократични републики. Френската революция беше наречена Царството на терора и отразява тъмната страна на този знак в безмилостното му придържане към по-висш идеал, независимо от човешката цена.

„Тъмните“ Водолеи проявяват смразяваща липса на емоции. В различна степен те могат да възприемат сложни структури от идеи, да ги приемат като факт и да ги използват, за да поддържат заблуден светоглед. Липсата на централно приемане на себе си, което да осветява и енергизира личността им, водолеите могат да станат роботизирани и шаблонни. Древното управление на Сатурн над Водолей илюстрира тази страна на Водолея.

Перспективата на Уран е напълно различна от другите планетарни архетипи. Водолеите гледат на живота през своя собствена уникална перспектива. Като фиксиран знак, никой не е по-сигурен в собствената си правота от този тип Водолей.

Споровете с тези хора могат да бъдат упражнение за разочарование, защото те знаят това, което знаят, и няма промяна във вашата гледна точка. Водолеи не могат да усетят, както и да видят природата на дадена ситуация, така че остават в неведение, че има нещо, което липсва в тях самите или в своята картина.

Няма съмнение, че тъмната страна на Водолея може да бъде опасна. Тяхната неспособност да почувстват емоциите на другите, съчетана с техниката на интелектуален блясък, е рецепта за жестокост, макар и най-често изразена в социално приемливи форми, като вивисекция или пресметливост. Водолеите знаят как да работят със системата много добре, защото те са помогнали за нейното създаване.

Когато Водолеите се ядосат, те се вълнуват, но се опитват да останат емоционално наранени и напълно да игнорират човека отсреща. Освен това, те могат да бъдат вбесени до степен да избухнат и да станат диви и несимпатични. Това е моментът, когато Водолеят може да каже обидни неща и да отправи вербални заплахи.

Повечето от родените под този знак на Водолей са мили и почтени хора, макар и малко мизантропични и склонни към ексцентрични вярвания и нагласи. Един Водолей може да е веселият живот на купона, докато друг е прикован към дома си интроверт с екстремистки възгледи.

Личността на Водолея е многостранна. Хората с типични черти на Водолея са еклектични личности, които понякога са брилянтни, понякога непостоянни, понякога странни и винаги упорити.

Водолеите са оригинални, които винаги маршируват в ритъма на собствения си барабан. Те са ориентирани към бъдещето, рационално мислещи и интелектуални умници, които имат радикална независимост на ума и са сигурни със своята хладна емоционална необвързаност.

Подбрал и изготвил за всички читатели на Trafficnews.bg от езотеричния и астрологичен анализатор Красимир Куртев - Doctor Honoris Causa