"Скритите послания с  Красимир Куртев“ - Скъпи читатели на Trafficnews, добре дошли в рубриката! В поредното издание ще ви представя темата за скритото послание – Тъмните страни на зодия Везни.

Родени между 22 септември и 23 октомври, зодия Везни се ръководят от елемента въздух, подобно на другите въздушни знаци Водолей и Близнаци. Личността Везни е свободолюбива и не обича да бъде обвързана. Представителите на Везни са изразителни и въображаеми, и винаги са готови да отворят сърцата си за околните чрез благотворителни мерки.

Везни е 7-ми зодиакален знак в астрологията и се свързва с връзки и партньорства. Управлявани от Венера, Везни са един от зодиакалните знаци, които ценят любовта и красотата, всъщност повечето Везни са известни с това, че избягват конфронтацията и грозотата. Везните се стремят към спокойствие във всички аспекти на живота си, от връзките до кариерата. Те често са миротворците в своя приятелски кръг, тъй като искат всички също като тях да бъдат спокойни и мирни. В резултат на това те се възприемат като едни от най-приятните хора за обкръжение и общуване.

 

Въпреки това Везните също имат отрицателни личностни черти, които могат да бъдат толкова вредни, колкото положителните им личностни черти са полезни. Както всички зодии, негативните черти постепенно изплуват над повърхността. Тези промени са толкова драматични, че често е трудно да се каже, че обикновено мирните и романтични Везни са способни на подобни действия.

Везните обикновено са едни от по-великодушните зодии. Те няма да се поколебаят да дадат на близките хора това, от което се нуждаят, ако е по силите им да го направят. Въпреки това, Везните също могат да бъдат невероятно самовлюбени. Те се наслаждават на по-фините неща в живота и няма да се поколебаят да пренебрегнат по-благотворителната си страна, за да си закупят най-модното и скъпото, сиреч всичко което им харесва. Везните обичат красотата на живота. Те първи ще разпознаят най-привлекателното, ще подберат точният цвят, грижейки се старателно за всеки един детайл.

С тази любов към красотата обаче идва и манията да бъдат красиви и елегантни. Това може да доведе до осъдително поведение, при което Везните избягват неща, които не намират за красиви, както и да игнорират хора, които не им допадат.

Въпреки че са известни като една от най-емоционалните зодии, Везните могат много лесно да се затворят в себе си. В търсенето на мир и поддържане на баланс Везните могат да бъдат много нерешителни. Те ще прекарат часове (а понякога и дни) в агонизиране над идеалното решение, което да вземат.

За съжаление, поради вятъра на промяната (въздушния елемент), те са склонни да променят едно перфектно решение с друго, а понякога и обратно с предишното решение, което често може да бъде разочароващо.

Везните обикновено обичат да поддържат мира, ала въпреки това понякога се ядосват. Това често ги кара да превключат към отмъстителен режим. Ако смятат, че някой ги е обидил  или още по-лошо, подозренията им се окажат верни - Везните ще направят всичко възможно да се реваншират. Те могат да станат манипулативни, което не се среща често при тази зодия.

В стремежа си към спокойствие Везните могат да бъдат тиранични в изискването за мирни решения на всичките си проблеми. Те нямат никакви притеснения да отстояват това, което смятат за правилно при прекратяване на всеки конфликт. Известно е, че се дразнят, ако хората не се придържат към нещата, които казват. Тяхната дума или мнение е най-меродавно, останалото не е важно за тях.

 

Подбрал и изготвил за всички читатели на Trafficnews.bg от езотеричния и астрологичен анализатор Красимир Куртев - Doctor Honoris Causa.