"Скритите послания с  Красимир Куртев“ - Скъпи читатели на Trafficnews, добре дошли в рубриката! В поредното издание ще ви представя темата за скритото послание - Тъмната страна на Раците.

Управлявани от Луната, те също са супер интуитивни и чувствителни. Представителите от зодия Рак са благословени със силна емпатия, те могат да се поставят на мястото на другите и да усещат как се чувстватe. Но Раците имат и своите тъмни страни.  Раците са воден знак, родени да бъдат емоционално - нестабилни. Това може да обърка хората около тях хората. Някои раци могат дори да развият токсични черти, които задушават близките си.

Когато не получат това, което искат, Раците ще използват своята уязвимост като оръжие. Честно казано, никой не иска да нарани Рака. Те са просто уж толкова са грижовни и невинни, и в същото време могат жестоко да ви ощипят, разбира се, не всички представители на този зодиакален знак.

По принцип стереотипът на зодия Рак е мил, любящ и грижовен. Но дълбоко в себе си те биха могли да бъдат жестоки към хората, които не ги интересуват. Ако сте приятели с някои Раци, ще ви обсипят с цялата любов, която можете да си представите. Но ако изгубят доверие във вас като приятел или не се чувстват привлечени от вас, може да ви блокират на часа като изневиделица.

За Рака липсата на чувства е най-добрата причина. Няма нужда от драма, от обяснения. Ако не им пука за вас, значи не съществувате повече. Жестокостта на зодията Рак се корени в страха от конфронтация. Ще отнеме много на Раците да признаят, че не ви харесват. Тяхната природа е да избягват трудните разговори. Ще ви оставят да се чудите и маите, дали не сте постъпили погрешно.

Когато стане дума за „безотговорен“, първите зодии, които ни идват на ум са Близнаци и Стрелец. Те действат импулсивно и понякога това може да ви накара да се разтревожите, въпреки че отговорността е правилно предвидена. За разлика от двата знака, Раците не поемат правилните отговорности за себе си. Те се ръководят от емоциите и затова не винаги вземат най-добрите решения.  Често срещана фраза, която ще чуете от Раците, е „ами ако“. Те се страхуват какво може да се обърка както и от отхвърляне и разочарование.

Някои Раци стигат до чутовни крайности със своята ревност. Ако ви видят да говорите с някой друг, веднага рисуват картина в главата си, че изневерявате. Ако пропуснете обаждане или две, те може да помислят, че ги избягвате нарочно. Тяхната чувствителност наистина може да изплаши  не малко хора.

За Раците уязвимостта е сила. Ако са разстроени, ще го разберете на минутата. Не е нужно да казват и дума. Започват да драматизират поставяйки някой рефрен от текст на тъжна песен в биографията си. Някои Раци публикуват тъжни цитати в социалните мрежи, за да споделят болката си търсейки съчувствие. Отлагат задачите, които не желаят, но трябва да свършат.

Тук-там пускат намеци и дават на всички да разберат, че са наранени. Но никой не знае защо. Едва когато ги попитате, те отварят някак неохотно. Тази пасивна агресивност изтощава хората. И затова Раците могат да подлудят близки и приятели.

 

Подбрал и изготвил за всички читатели на Trafficnews.bg от езотеричния и астрологичен анализатор Красимир Куртев - Doctor Honoris Causa.