"Скритите послания с  Красимир Куртев“ - Скъпи читатели на Trafficnews, добре дошли в рубриката! В поредното издание ще ви представя темата за скритото послание - Тъмната страна на Близнаците.

 

Всеки един зодиакален знак има своите слабости, тъмните си страни (не можем всички да сме идеални и страхотни във всичко, нали?), така и Близнаците имат своите негативни петна на база лунната астрономическа карта. Колкото и оптимистични и ангажиращи да бъдат, Близнаците също могат да станат нервни и тревожни от цялото това постоянно движение, което се случва в умовете им. Ако не могат да намерят практичен, реален начин да изкарат своите идеи и вълнение, те могат да се почувстват задушени, разочаровани и обидени.

Когато Близнаците започнат да се занимават със своите страсти и милионите неща, които привличат вниманието им, те понякога могат да изглеждат инертни, не успявайки да изградят солидни планове или да се погрижат за ежедневните задължения или ангажименти в полза на преследването на своите цели. Това може да създаде проблеми в техния романтичен, семеен и професионален живот, въпреки че Близнаците  са склонни да бъдат всеотдайни и лоялни любовници и отдадени служители.

Колкото и да са прозорливи, Близнаците също могат да изглеждат объркани и разсеяни, ако се наемат да вършат твърде много неща наведнъж, а това води до конфликти между идеите, плановете и решенията. Примерно, ако на един Близнак му предложите повече от две бизнес оферти, повечето представители от този въздушен знак ще влязат в противоречие със самите себе си. Ето защо някои хора казват, че Близнаците може да изглеждат, че имат две лица или дуални, противоречиви личности. Заземяването е важно за Близнаците, за да могат да се успокоят малко и да се балансират отново. Според астролога и хипнотерапевт Патриша Ланц, Близнаците са склонни да действат без да се съобразяват с другите и не изпитват никаква вина или разкаяние.

Тъмната страна на Близнаците може да изглежда като мода, като се имат предвид доминиращите теми в обществото: клюки за знаменитости, мръсни трикове в бизнеса и политиката, повърхностното над същинското, краткосрочното удовлетворение над дългосрочните постижения. Мъдрият Близнаци се учи от тези капани и използва този блясък за работа за по-висши цели.

Меркурий е управител на Близнаци, така че съобщенията и триковете за възприятие са неговата среда. Този въздушен знак лети по магистралата на живота непоследователно, което означава постоянна промяна. Близнаците си играят с реалността, понякога нараняват другите, съзнателно или не. Умът им може да поддържа две мнения, привидно противоречиви, едновременно. Тази черта е полезна, когато се има предвид парадоксалната природа на живота, но когато вървят от тъмната страна, Близнаците изглеждат ненадеждни.

Прочутият хумор, ироничен, а понякога и саркастичен на Близнаците помрачава околните, когато се използва като оръжие срещу всеки, който се изпречи пътя им. Тъмна страна на Близнаците може да отрови въздуха в работната среда на работното място или група от приятели, ако долови, че се плетат интриги или злословят зад гърба на повечето представители на Близнаци.

Много хора приемат, че Близнаците имат много личности или са „две личности“, защото „ Близнаците “ представляват техния знак. Това обаче не е вярно. Близнаците имат множество интереси. Например, те може да обичат да четат книги и да остават сами, но може също да ходят на купони или да скачат с парашут. Те са променлив знак. Това означава, че те нямат фиксиран характер и че ще го променят според други знаци. Следователно те имат двойна природа и не са двулични. Думата двуличен има отрицателна конотация, обикновено показваща измама и не е правилно да се поставят като етикет на зодия Близнаци. Ето защо е важно да разберете, че Близнаците имат множество интереси и личности и не са двулични само защото имат множество натури.

 

Подбрал и изготвил за всички читатели на Trafficnews.bg от езотеричния и астрологичен анализатор Красимир Куртев - Doctor Honoris Causa.