"Скритите послания с  Красимир Куртев“ - Скъпи читатели на Trafficnews, добре дошли в рубриката! В поредното издание ще ви представя - Какво да очакваме от тази ретроградност на Плутон?

 

Какво означава ретрограден Плутон?

Плутон се задържа във всеки знак от зодиака до 21 години и ретрогражда движението си всяка година за пет до шест месеца. През март 2023 г. Плутон напусна Козирог, който нарича свой дом от 2008 г., и навлезе във Водолей за първи път от 1700 години. От 1 май 2023 г. Плутон започна своята ретроградност във Водолей, където продължава обратното си въртене, докато отново достигне Козирог на 11 юни. Плутон ще остане в Козирог, докато не се върне обратно във Водолей през януари 2024 г. Ще продължи това движение напред-назад още няколко пъти, докато се установи във Водолей и остане там до 2043 - 2044 година.

В астрологията Плутон се нарича "външна планета". Означено е като такова, защото се намира извън астероидния пояс, за разлика от онези вътрешни планети - Меркурий, Венера, Земя и Марс -  които съществуват в астероидния пояс. Докато вътрешните планети се движат бързо и преминават между знаци и създават аспекти на седмична база, външните планети са много по-бавни в движение. Те представляват години от живота ни. Когато се свързваме с движенията на външните планети - които също включват Юпитер, Сатурн, Уран и Нептун - ние се свързваме с по-големи глави от нашия опит. Когато се движат, ние усещаме промяната дълбоко. Когато те преминават, това представлява изцяло нова ера за нас хората.

Плутон, кръстен на римския бог на подземния свят и разположен на границата на известната ни слънчева система. Подобно на ретрограден Меркурий, той има незаличим ефект върху нас. За разлика от Меркурий, който представлява линейната мисъл и логическия ум, наред с други неща, влиянието на Плутон не може да се разбере само с ума. Това е процес на смърт, прераждане, трансформация, сила и несъзнавано. Представлява невидимото, мистерията и скритите аспекти на себе си и човечеството. Това са дълбоките резерви в нас, които не се преодоляват често. Това са нашите сенки, тъмнина и уязвимости.

Събитието Плутон в ретроградност ни възвестява следното: „Няма да притежавате нищо и ще бъдете щастливи“ и пасва идеално на Плутон във Водолей. Разбира се, ще има повече системи за социална подкрепа, ала също така има много по-малко автономия.

Моментът, в който се намираме в момента, е донякъде пресичане на два свята - стария и новия. Плутон в Козирог е старото или съществуващото, а Плутон във Водолей е новото или бъдещето. Плутон и следователно ние направихме една крачка напред във Водолей и една крачка назад в Козирог. С повече стъпки във всяка посока, ние танцуваме дълбоко с промяната. Готвим се за нова ера. И тази ретроградност е неизменна част от танца.

Въпреки че ретрограден Плутон може да получи по-малко време в ефир от добре познатия ретрограден Меркурий , неговите покани са също толкова въздействащи, въздействащи и заслужаващи нашето внимание. Има теория, че колкото по-далеч от Земята гледаме, толкова по-сложни, неразбрани, мистериозни и фини са астрологичните покани и честоти на планетите.

Какво да очакваме от тази ретроградност на Плутон?

Първо, Китай ще се издигне като технокрация и ще бъде един от първите, които ще издадат социална кредитна система (това вече започна да се случва, сигурен съм, че следите новините) около централна банка цифрова валута (CBDC).

Втората основна прогноза, която имам, е, че се очертава високо технологичен възход на Китай и Саудитска Арабия в техните интелигентни градове.

Трето - Увеличаване на националните революции по света. Последният път, когато Плутон е бил във Водолей,  през 18 век и сме имали налице  Американската и Френската революция. Всичко това не е добро или лошо. Някои революции водят след това до по-мирни правителства, други водят до по-дистопични диктатури.

Да считаме ли, че и България ще бъде засегната?

Разбира се, че да! В интервюто си за Трафик нюз - „Светът да очаква плач и скърцане със зъби през 2023 г.“, публикувано на 03.12.2022 г. подчертах, че един от зловещите и неблагоприятни периоди за страната ще бъде 16 - 28 май 2023г. И за голямо съжаление именно през този период се състави редовен министерски кабинет. Не може в период на разграждане да се твори съграждане, това е в противовес с Вселенските закони. И забележете, местните избори вероятно ще бъдат през октомври тази година, което ще означава двойна грешка. Така или иначе очаквам този кабинет да се разпадне на принципа на скорпионите - самоизяждане.

 И така - Най-вероятно човечество ще бъде толкова разхвърляно, колкото желае през този ретрограден Плутон. Защото ние, земляните, съвсем буквално правим крачка назад, разглобяваме парчетата, правим бъркотията и след това ги поставяме отново заедно по начин, който е подравнен, овластяващ, освобождаващ и реален - Вкратце едно пътуване до Ада и обратно в новото начало.

Подбрал и изготвил за всички читатели на Trafficnews.bg от езотеричния и астрологичен анализатор и Красимир Куртев - Doctor Honoris Causa.