Скритите послания с  Красимир Куртев - Скъпи читатели на Trafficnews, добре дошли в рубриката! В поредното издание ще ви представя темата – Посланието на пръстените.

 Хиромантията или изучаването на ръцете на хората е завладяващо изкуство. В същото време начинът, по който хората поставят и подреждат пръстените на пръстите си, дава фини указания за тяхната личност и предпочитания.

 Пръстените могат да се използват за представяне на семейни връзки, културни препратки и дори вярност. Хората също използват пръстени на определен пръст, за да излъчват определен вид енергия. Например, носенето на пръстен на палеца е начин за изразяване на индивидуалност. 

 С други думи, мястото, където позиционираме нашите пръстени, може да отразява нашите индивидуалности. Ето как хиромантията обяснява значението за всеки пръст:

 

ПАЛЕЦЪТ

Палецът е представен от римския бог Нептун и символизира характера. Пример за това е прав палец, който показва изправен характер, докато кривият палец може да изпрати отрицателно послание. Тъй като Нептун е бил богът на водата, носенето на пръстен на този пръст може да означава промяна или бърза и преходна личност - което се свързва с креативни хора. Освен това палецът е отделен от останалите пръсти, което може да показва някаква форма на отчуждение.  

 

ПОКАЗАЛЕЦЪТ

Показалецът представлява римския бог Юпитер и хората от висок ранг, като крале и сановници, които биха носили пръстен на този пръст. Той символизира власт и сила, тъй като Юпитер е бил царят на боговете. Хората, които носят пръстен на показалеца си, се гордеят с лидерството си и не се извиняват. Хиромантията също така казва, че тези хора са адаптивни в повечето ситуации и могат да поемат отговорност. Пръстенът на показалеца показва високо ниво на самочувствие и увереност, придружено със страхотно лидерство.

 

СРЕДНИЯТ ПРЪСТ

Сатурн е римският бог, който представлява средния пръст и се свързва с идентичността и баланса. Тъй като Сатурн е бащата на Юпитер, средният пръст се свързва с мъдростта, както и с нашите роли и отговорности в живота. Известен е като пръстът с най-голяма сила и баланс, като средната точка на ръката. Известно е, че човек, който носи пръстен на средният си пръст, почита ценности и отговорности. Посланието на Сатурн е знак за сериозен възглед за живота, силно чувство за морал и може да се различи правилното от грешното.  

 

БЕЗИМЕННИЯТ ПРЪСТ

Безименен пръст се свързва с романтика, затова носим брачни халки на този пръст. Бог Аполон, който е известен със своята музика и поезия, е представен чрез този пръст и отразява чувство за благополучие, както и креативност. Тези, които избират да сложат пръстен на този пръст, са от хората, които обичат романтични истории и романтични комедии. Има и причина, поради която западната култура насърчава поставянето на пръстен на този пръст - той е единственият пръст през който преминава артерия, която пък е свързана право към сърцето.

 

КУТРЕ – МАЛКИЯТ ПРЪСТ

Малкият пръст се свързва както с Меркурий - интелигентността. Пръстенът поставен на активната ръка, е послание, че този, който го носи, има страхотни умения за преговори, както и способността да изразява себе си. Ако се носи на пасивната ръка - този, който го носи, има страхотни умения за слушане и силна интуиция.

 

 Бъдете здрави!

Подбрал и изготвил за всички читатели на Trafficnews.bg от езотеричния и астрологичен анализатор и Красимир Куртев - Doctor Honoris Causa.