"Скритите послания с  Красимир Куртев“ - Скъпи читатели на Trafficnews, добре дошли в рубриката! В поредното издание ще ви представя – Кристали на  работното място.

Кристалите може да са отговора, ако търсите креативен и оригинален начин да подобрите дейностите за благополучие на служителите, докато работят. Независимо дали поставяте любимия си кристал на бюрото си или го носите като малка гривна, наличието на тези мощни камъни близо до вас може да ви помогне да създадете положително благополучие на работното място.

Те не само придават цвят на работното място, но могат да накарат хората да се чувстват по-ценени и признати. Наличието на кристали в офиса също помага за укрепване на фирмените ценности и поддържа психичното здраве, което ни позволява да достигнем най-високия си потенциал на работа. Когато нещата изглеждат извън равновесие, като например справяне с лошо психично здраве или тревожни проблеми, следва да се обърнем към лечебната сила на кристалите.

Изповед за кристалите на работното място

Лара Орлова: „Борих се за благосъстоянието на работното място в продължение на много години. Тъй като животът ставаше все по-хаотичен, изглеждаше, че стените се затварят. Ужасното ми състояние се засилваше ежедневно, докато не чух за кристалната енергия и внедряването на кристали в моите стратегии за благополучие на работното място. Прекарах времето си в проучване кои камъни могат да ми осигурят най-ефективните вибрации и реших да ги опитам, тъй като нямах какво да губя, и момче, радвах се, че го направих! След като използвах последователно кристална енергия, започнах да се чувствам ценен човек, и отново да оценявам живота по-пълноценно – въпреки че нещата бяха трудни. Днес интегрирането на кристали в моите стратегии за благополучие на работното място е абсолютно задължителен метод, който ме поддържа в равновесие, като гарантира, че каквото и да стане, духът ми ще остане здрав, но необезпокояван. Държа определени камъни на работа и вкъщи – понякога дори върху себе си – за да ми напомнят как тези енергии могат да помогнат за повишаване на настроението ми, да повишат производителността и да останат здраво стъпили на земята по време на хаотични моменти“.

Кристали за насърчаване на благополучието на работното място

Когато създавате стратегия за здраве и благополучие на работното място, могат да се използват безброй видове кристали, за да се насърчи чувството за благополучие. Открих чудесата на аметиста и розовия кварц, и двата мощни лечебни камъка, които намаляват стреса, подобряват баланса между професионалния и личния живот и подобряват умствената яснота. Освен тези два кристала, лунният камък осигурява позитивност и сила, докато флуоритът повишава фокуса, креативността и концентрацията. Друг кристал, който използвам редовно, е черният турмалин, който ми помага да се предпазя от всяка негативна енергия на работното място. Каквито и кристали да решите да включите в стратегията си за благополучие на работното място, всички те ще предложат мощно лекарство за стрес и умствена умора.

Работата в забързана офис среда може да доведе до стресови фактори и борби, така че включването на успокояващи и мощни ефекти на кристалите във вашето работно място може да бъде чудесен и креативен начин за поддържане на психичното здраве и подобряване на вашето собствено. Тъй като са заложени удовлетворение от работата, психично здраве и общи енергийни нива, може да се възползвате от тези мощни лечебни природни дарове, за да сте сигурни, че дните ви са възможно най-продуктивни.

Добавянето на кристали като розов кварц или турмалин около работните зони може моментално да помогне на служителите да се почувстват по-ценени и вдъхновени. Освен това, включването на кристали може да насърчи удовлетворението от работата, креативността и продуктивността. Кристалите също могат да помогнат за поддържане на нивата на стрес, като същевременно премахват отрицателната енергия от атмосферата с естествените си добри вибрации.

Работата от девет до пет дни в офиса може да бъде изтощително изживяване и не е чудно, че работодателите се обръщат към кристалите като част от стратегията си за здраве и благополучие. Кристалите съществуват от векове, но напоследък те набират популярност като изключително ефективен начин за насърчаване на благополучието на служителите на работното място. Използвайки кристали, имам за цел да създам баланс между професионалния и личния живот, който насърчава по-добро психично здраве и по-добро общо благополучие на работното място.

Вълнуващо е да видим как такова малко допълнение може да повлияе значително на работната среда. Ето защо бих препоръчал на онези от вас, които търсят креативни начини за повишаване на нивата на щастие и производителност сред своя персонал или колеги, да приемете кристалната енергия в своята работна среда!

 

Подбрал и изготвил за всички читатели на Trafficnews.bg от езотеричния и астрологичен анализатор и Красимир Куртев - Doctor Honoris Causa.