"Скритите послания с  Красимир Куртев“ - Скъпи читатели на TrafficNews, добре дошли в рубриката! В поредното издание ще ви представя темата за скритото послание - Кои са враговете на депресивните състояния.

Кристалите, едни от най-големите врагове на депресивните състояния, панически разстройства и страхови неврози.

Все повече нарастват безпричинните безпокойства, които продължават месеци наред. Обикновено при първата среща с медик се оказва, че сте попаднали в клопката на различни видове депресии. При така наречената страхова невроза имаме налице и физически симптоми, като сърдечна палпитация или прекомерна нервност.

Кристалите разпространяват топлината, приета от различни източници с различна скорост в различните посоки. От своя страна всяко триене, нагряване, охлаждане, натиск или дори само докосване възбужда електричество в тях. Всеки кристал изравнява електромагнитните трептения, които го атакуват, независимо от техния източник или амплитуда. При отразяване или преминаване през повечето от кристалните вещества еклектичните и магнитните трептения се свеждат в една плоскост, т.е. поляризират се. Подобно на слънчевите очила не допускат вредните излъчвания.

Това всъщност е и идеята, която ви предлагам, да се поляризират наличията на вредни вибрации във фините канали, биополе и чакри. За да се отпуши пътят на чистата енергия. Синхронизирането няма за цел лечение, а въвеждане на ред на хаотичните вибрации, които водят до много болести включително, депресии, страхови неврози и панически разстройства.

Представям ви схема за синхронизация, хармонизация и баланс на чакрите чрез въздействието на определени минерали и кристали:

ОПУШЕН КВАРЦ - Предотвратява състояние на стрес и паника. Веднага след стресова ситуация се масажират дланите на двете ръце. Масажът с него помага за уравновесяване на душевното състояние. След употреба се измива с течаща вода. При силни напрежения, притеснения и други разтривайте дланите си с опушен кварц. В началото правете този масаж всеки ден на всеки три часа. При екстремни случаи може и по често.

СОДАЛИТ - Един от най-големите врагове на депресивните състояния. При такива състояния и кризи се поставя сутрин и вечер за 15 минути върху третото око. Допълнително се масажира линията от големия пръст към петата на двете стъпала. Последователно поставян върху третото око и гърления енергиен център, действа успокояващо и хармонизиращо и на щитовидната жлеза и вегетативната нервна система. Държан в ръка, содалитьт действа стимулиращо и стабилизиращо върху функциите на всички жлези - тази терапия се редува с масаж на дланите с аметист или планински кристал. При масаж на дланите минералът успокоява нервната система, стимулира мисловния процес и творческата енергия и съдейства за постигане на душевно равновесие. Един от най-подходящите за хората с холерични характери. Измива се преди употреба с вода.

РОЗОВ КВАРЦ - Розовият кварц успокоява връхлитащата свръх енергия. С този минерал няколко пъти на ден се масажира линията между четвъртия пръст и петата на стъпалата. Тази терапия се прилага и при паническо разстройство, като се допълва с масаж на дланите. Проблеми със страхови неврози се отстраняват с продължително контактуване с минерала през деня, след което вечер се поставя до възглавницата.

Други указания: Розовият кварц разгръща своята енергия най-силно, когато се постави в средата на стаята. Розовият кварц е най-важният камък за елиминиране на облъчване от вредни лъчи. Поставен върху монитора на компютър, помага за избягване на главоболието и очната преумора. Положен до възглавницата, елиминира вредните енергийни полета. При масажиране на дланите минералът подобрява кръвообращението в целия организъм. След използване се измива под течаща вода.

ЦИТРИН - Положен върху слънчевия сплит, цитринът оказва благотворно влияние върху нервната система, способността за концентрация и въздейства положително на стомаха, дванайсетопръстника и проблеми с панкреасът. Минералът помага срещу образуването на газове - всяка вечер преди заспиване за 20 минути се поставя къс от него върху слънчевия сплит, а пъпната чакра се налага с червено кафяв яспис. Прогонва кошмарни мисли, стимулира оптимизъм и елиминира последствията от депресии и стрес. След употреба цитринът се измива с топла вода. Разгръща силата си най-добре в пряк контакт с кожата.

АВАНТЮРИН - Този минерал защитава от състояния на страх, ако се държи продължително в ръка, всеки ден. Поставен върху областта на сърцето, стимулира релаксацията. Преди употреба е необходимо минералът да се измива. Оставя се да изсъхне без да се бърше.

ТИГРОВО ОКО - Тигровото око стимулира очистването на бронхите при употреба на психотропни вещества, опиати, силни психо медикаменти и тютюнопушене, когато се постави между слънчевия сплит и гръдната кост. Тази терапия активира белите дробове и за преодоляване на вредните енергии. Също така камъкът се прилага при получаване от стрес - в този случай слепоочията се масажират с минерала леко с кръгови движения. (Поставен върху мястото на черния дроб, минералът го активира за изхвърляне на вредните вещества.) Тигровото око действа срещу депресии и повишава концентрацията. Преди и след употреба се измива със студена вода.

АМЕТИСТ - Известно е изключително силното му положително въздействие при различни форми на стрес, паника, фобии на и напрегнатост. При физически контакт с тялото отпуска нервите и ги стабилизира. При силно напрежение в главата периодично се полага върху третото око и се масажират слепоочията. Тази терапия, изпълнявана редовно сутрин и вечер, осигурява през деня ясна мисъл, през нощта - здрав сън. При стрес се масажира челото вертикално по средата с капка зехтин, след което камъкът се полага върху третото око. Ще бъде добре да имате с аметист визуален контакт почти постоянно , в спалнята Ви препоръчвам да бъде на нивото на главата. Необходимо е периодично да се поставя под затоплена течаща вода.

ПЛАНИНСКИ КРИСТАЛ - Действа стимулиращо върху целия организъм. Може да се съчетава с всички минерали. Поставян профилактично всеки ден сутрин и вечер за по 10 минути върху сърдечния енергиен център, гарантира душевно равновесие. Държан в ръка, успокоява при стресови ситуации. Магнитните трептения на този минерал в естествения му вид привеждат в хармония жизнената енергия на хората около него. Съвършената му кристална решетка осигурява мощна защита от негативни енергии на мястото, където е поставен.

Един от най-силните минерали за опазване от биоинтервенции. Положен върху челния енергиен център, елиминира видения и натрапчиви мисли. След използване за лечебна терапия се измива с вода и се оставя да изсъхне на слънце.

Също така ви препоръчвам сутрин, обед и вечер преди лягане да направите кръг със своите минерали и кристали, и да положите краката си в него. При седнало положение да бъдете в по-широк кръг.

Подбрал и изготвил за всички читатели на Trafficnews.bg от езотеричния и астрологичен анализатор Красимир Куртев - Doctor Honoris Causa.