"Скритите послания с  Красимир Куртев“ - Скъпи читатели на Trafficnews, добре дошли в рубриката! В поредното издание ще ви представя – Кристали за неутрализиране на менструалните  болки.

Навярно няма дама, която да не е изпитала менструални спазми. Мъжете дори не бихме могли да си представим, какво изпитва нежния пол при менструални болки. Минерали и кристали са едни от най-добрите природни медикаменти за всеки вид болка.

Някои жени предпочитат да използват кристали, за да облекчат менструалните си болки, вместо лекарства без рецепта. Има няколко причини, поради които хората могат да изберат да използват лечение с кристали за този вид болка:

* кристалите са естествен начин за облекчаване на болката;

* кристалите могат да се използват заедно с други лечения,   като лекарства;

* кристалите са достъпни и лесни за употреба;

* кристалите са неинвазивни;

Ето четири кристала и кратка рецептурна анотация към всеки един, които препоръчвам за неутрализиране на менструалните  болки  и спазми:

 

  1. Розов кварц

Розовият кварц е кристал с розов цвят. Смята се, че помага за лечение на менструални спазми, като насърчава релаксацията и намалява нивата на стрес и тревожност.

За да използвате розов кварц, просто поставете парче от кристала върху зони, които изпитват болка или дискомфорт. Можете също така да носите камъка със себе си, за да облекчите симптомите през целия ден. В случай, че се чувствате особено стресирани, отделете няколко минути за медитация, докато държите своя кристал от розов кварц. Това просто упражнение може да ви помогне да се отпуснете.

 

  1. Авантюрин

Авантюринът се използва от векове за облекчаване на менструални болки и други симптоми. Този камък някога е бил даван като подарък на жените в Древен Египет по време на техните трудни и болезнени периоди, защото се е смятало, че ще намали спазмите или друг дискомфорт, свързан с менструацията. Също така се смята, че помага за балансиране на хормоните, което може да помогне за намаляване на болката, свързана с менструацията.

Този камък е зелен на цвят и съдържа минерали кварц, фелдшпат и слюда. Когато се постави близо до корема или гърба ви по време на менструален цикъл, може да облекчи спазмите, като освободи положителна енергия в областта.

 

  1. Карнеол

Карнеолът е ярко оранжево-червен камък, който съдържа железни и медни минерали. Смята се, че действа противовъзпалително, което може да помогне за намаляване на менструалните спазми, причинени от възпаление на матката. Също така се смята, че е ефективно средство за облекчаване на болката, защото може да насърчи релаксацията и да има успокояващ ефект върху тялото.

За да използвате този кристал, просто поставете парче Карнеол върху корема или гърба си по време на менструация. Можете също така да носите камъка със себе си, за да облекчите симптомите през целия ден, като го поставите в джоба или чантата си. Ако се чувствате особено стресирани, отделете няколко минути, за да медитирате, докато държите своя Карнеол. Това просто упражнение може да помогне за отпускане както на ума, така и на тялото.

 

  1. Прозрачен кварц/Планински кристал

Чистият кварц е бял или безцветен камък, който съдържа минерали силициев диоксид. Смята се, че е ефективно болкоуспокояващо при менструална болка и други видове болка. Също така се казва, че може да насърчи релаксацията и да намали нивата на стрес.

За да използвате прозрачен кварц, просто поставете парче прозрачен кварц върху коремната област или гърба си по време на менструация. Можете също така да носите камъка със себе си, за да облекчите симптомите през целия ден.

Използването на кристали за лечение на менструални болки може да бъде чудесен начин за облекчаване на симптомите и намиране на облекчение от спазми, главоболие, промени в настроението и други проблеми.

Ако се интересувате от лечение с минерали и кристали, моля пишете ми на redaktor@trafficnews.bg

 

Подбрал и изготвил за всички читатели на Trafficnews.bg от езотеричния и астрологичен анализатор и Красимир Куртев - Doctor Honoris Causa.