"Скритите послания с  Красимир Куртев“ - Скъпи читатели на Trafficnews, добре дошли в рубриката! В поредното издание ще ви представя темата за скритото послание – Късметлийските зодии.

Късметът е явление, който кара академичните среди да спорят години наред. Някои вярват, че късметът е естествено право по рождение - някои се раждат с късмет, докато другите вярват, че късметът е продукт на решителността, положително мислене и упорита работа. Въпросът дали късметът е истински или не, все още остава без отговор, но независимо дали това е просто суеверие или не, всеки иска да изпита малко късмет от време на време.

Когато става въпрос за зодиакални знаци и „късмет“, има една фея, добрата фея с която винаги следва да се съобразим, това, разбира се, е Юпитер. Тази гигантска планета олицетворява всичко свързано с шанса, сиреч късметът.

Изготвяйки лични хороскопи и разчитайки нечия астрологична карта, винаги гледам в кое съзвездие - зодиакален знак гостува Юпитер, за да получа представа, какви шансове ще предостави планетата Фея на реципиента. Например, ако Юпитер гастролира в знака на Близнаци, бих могъл да предположа интуитивно, че късмета ще дойде от това, че клиента е преди всичко социален и доста общителен.

Интересен е факта, че Юпитер, който контролира космическия късмет се проявява най-често при три щастливи зодиакални знака. Първият знак се управлява директно от Юпитер. Вторият обозначен като късметлийски знак някога е бил управляван от Юпитер, ала сега се твърди, че планетата Нептун го съпътства. И третият знак изтеглил дългата клечка на късмета е онзи, който е подпомаган отново от Юпитер.

За да не останете с впечатлението, че само три зодии са докоснати от Фортуната, а останалите девет са забравени, ще ви наумя следното: В живота всичко е относително, има време за възход, има време за падение, а и има време за застой. Респективно тази максима се отнася и до слънчевите знаци. И все пак, кои са тези три зодии, които са пипнати от Юпитер и имат щастието да попаднат в първата тройка на вселенският „късмет“.

Стрелецът е най-щастливият знак в зодиака относно фактора късмет. Стрелците са стереотипните скитници и авантюристи от дванадесетте знака и имат голям късмет да уловят полетите си точно на желаният момент или възнамеряват благословията за златен шанс веднага след предизвестието от Юпитер.

Стрелец

Стрелецът е променлив знак, което означава, че знае как да се движи по течението, но също така има сериозен стремеж за бъдещето. Тази даденост на представителите на зодия Стрелец им помага за подхранването на необходимия късмет. Стрелците не просто позволяват на късмета да дойде при тях - те работят за него.

Риби

Рибите се нареждат в звездната класация като вторият най-щастлив знак в зодиака. Докато много съвременни астролози вярват, че Нептун управлява Риби, древните астролози са вярвали, че Юпитер управлява този знак. Рибите са щастливите галеници точно като Стрелец. За разлика от зодия Стрелец обаче, Рибите не използват изцяло своят потенциал, за да се възползват от късмета си. По-скоро използват своята интуиция, за да яхнат вълните на късмета.

Рак

Ракът е зодиакалният знак, който се слави с най-лошата репутация, защото загърбват или по-скоро пропускат златните си шансове по необясними за тях причини, въпреки че са белязани с печата на Фортуната. Шеговито казано/написано, раците вечно се оплакват от липса на късмет, а същият е на няма и една ръка от тях. Въпреки техните грешки, раците също са страхотни в проявата и да изградят късмета си. Тяхната природа им дава стремеж, а интуицията им дава посока. За допълнителен тласък към късмета, Юпитер е издигнат в знака на Рак, което означава, че енергията на Юпитер резонира с енергията на Рака.

 

Подбрал и изготвил за всички читатели на Trafficnews.bg от езотеричния и астрологичен анализатор Красимир Куртев - Doctor Honoris Causa.