Скритите послания с  Красимир Куртев - Скъпи читатели на Trafficnews, добре дошли в рубриката! В поредното издание ще ви представя темата – Лечебните цветове.

 

Цветовете могат да окажат влияние върху нашето настроение и благополучие, така че в някои случаи те могат да имат лечебни свойства. Някои цветове могат да ви помогнат да се отпуснете или да ви донесат радост.

Кои са най-добрите лечебни цветове?

Всички цветове могат да имат лечебни свойства за правилните хора и в правилните условия. Това е така, защото не всеки свързва цвета с едно и също значение, така че различните хора могат да се възползват от излагането на различни цветове. По-долу са изброени какви предимства може да има всеки цвят.

Зелено

Зеленото е естествен лечебен цвят, защото често присъства в света около нас. Да бъдеш заобиколен от зеленина може да помогне на някого да се почувства спокоен и да получи успокояващи мисли. Може да помогне за балансиране на ума и да накара някой да се почувства едно цяло с природата. Зеленото може да бъде особено лечебно за сърцето, белите дробове и кръвоносната система. Храната със зелен цвят може да насърчи Qi на черния дроб за успокояване на черния дроб, облекчаване на депресията и облекчаване на емоциите. Освен това може да регулира функцията на черния дроб и жлъчния мехур и да помогне на черния дроб да се детоксикира.  

Син

Синьото е цвят, който може да успокои ума, тялото и духа . Хората, които са изложени на синьо, често се чувстват по-спокойни, което може да помогне за облекчаване на болката. Синьото може да понижи кръвното налягане и да намали ускорения пулс. Това е страхотен цвят за ума, защото може да контролира силни емоции и главоболие. Също така е добър за подобряване на петте сетива, особено обонянието, зрението и звука. Това е страхотен цвят за подобряване на съня, особено за неспокойни деца или хора, страдащи от безсъние. Синьото е страхотен лечебен цвят, защото е и най-популярният цвят в света.

Бяло

Тъй като бялото е комбинация от всички цветове на светлината, то може да има лечебните предимства на всички останали цветове. Бялото е цвят, който може да символизира чистота и истина. Може да подтикне към размисъл и да повиши производителността , като и двете могат да помогнат за излекуването на ума. По време на физически лечебен процес, излагането на бяло може да помогне за подобряване на времето за възстановяване на много заболявания. Бялото може също да помогне за разрешаване на конфликти, за да подобри психичното здраве на всички участници. Помага за предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания, успокоява емоциите и насърчава движението на червата.  

Лилав

Това е елегантен цвят, който може да накара хората да се чувстват спокойни, като помага на пациентите да се почувстват облекчени от стреса и да спят по-добре. Това е добър цвят за подобряване на имунната и нервната система на човека. Може да има и противовъзпалителни свойства.

Жълт

Жълтото може да помогне на хората да се съсредоточат, давайки им умствена яснота. Може да помогне за лечение на проблеми с храносмилането и да насърчи дълготрайна енергия. Като цяло позитивните мисли могат да помогнат на хората да се излекуват по много начини, поради което жълтото е толкова въздействащо. Изследванията показват, че храната с жълт цвят осигурява хранителни вещества, включително въглехидрати, диетични фибри, витамини A, D и B, и каротин и т.н. Тя може да подпомогне движението на червата, регулира холестерола в кръвта, подпомага антиоксидантните функции, насърчава детоксикацията, укрепва имунитета и забавя стареенето и т.н. Жълтото стимулира енергията на далака, казва д-р Янг, което влияе повече, отколкото предполагате. Може да подобри храносмилането и метаболизма, да подобри способността за мислене и разсъждение, да подхранва мускулите (отбелязано) и да намалява тревогите и манията

Червен

Червеното е стимулиращ цвят, така че може да помогне на пациентите, като подобри тяхната жизненост и енергийни нива. Излагането на някого на червено може да бъде полезно, ако той се занимава с изтощение, парализа или друго състояние, което причинява проблеми с ниска енергия и мобилност. Червеното повишава адреналина и може да увеличи притока на кръв и кръвното налягане. Така че трябва да се избягва от всеки, който страда от високо кръвно налягане. Хората, страдащи от запек, са постигнали успех, когато са заобиколени от червения цвят.

Оранжево

Оранжевият цвят е особено полезен за имунната система, както и за белите дробове, черния дроб и далака. Освен това хранителният портокал е чудесен източник на витамин С, който е мощен антиоксидант, който може да помогне за подобряване на здравето на човек, ако се яде редовно.

Розов

Това е силно енергиен, страстен цвят, който споделя много от предимствата на червеното, без да е толкова интензивен. Така че това е радостен, стимулиращ цвят, който няма да навреди на пациенти с високо кръвно налягане. Наличието на розово подарък може да намали непостоянното поведение и вместо това да насърчи добротата.

Черен

Този цвят може да премахне негативната енергия от нечий живот, защото поглъща всички останали цветове. По този начин наличието на черно в една стая може да премахне стресиращата енергия. Черното може да намали безпокойството и да помогне на хората да се съсредоточат върху емоциите си . Може също да помогне на някои хора да се справят със скръбта. Това е цветът на бъбреците. Черната храна може да тонизира бъбреците и да е от полза за репродуктивната система и отделителната система.

Кафяв

Този цвят може да помогне за намаляване на физическото и емоционалното напрежение , което може да направи човек физически по-силен и по-малко стресиран като резултат. Да бъдеш заобиколен от кафяво може да помогне на някого да почувства по-силна връзка със земята. Това е приветлив и познат цвят.

Лимонено

Лимоненото е версия на зеленото с повече енергия. Така че може да помогне на хората да бъдат по-активни, като същевременно се чувстват сигурни и сигурни. Цвят Лимон ще подобри нечий имунитет. Освен това хранителният лимонов цвят също е здравословен, защото е богат на витамин С и антиоксиданти.

Цвят Лавандула

Лавандулата е нежен нюанс на лилаво, който може да подобри жизнеността на някого и да го накара да се чувства млад . Цветът се свързва с чистота, спокойствие и чистота. Това е страхотен цвят, за да сте наблизо, ако искате да медитирате или да размишлявате. Освен това растението лавандула има лечебни свойства, като подобряване на съня и намаляване на болката.

 

Практикуването на дихателни упражнения в стаята с лечебни цветове може да помогне на ума и тялото на някого да се почувстват спокойни, което може да го накара да се почувства по-добре по-бързо. Цветотерапията обаче трябва да се използва в допълнение към лечението, предложено от лекар, а не вместо. Лечебните цветове могат да имат много предимства, но при тежки състояния те няма да бъдат ефективни без научно доказани средства.

Бъдете здрави!

Подбрал и изготвил за всички читатели на Trafficnews.bg от езотеричния и астрологичен анализатор и Красимир Куртев - Doctor Honoris Causa.