СКРИТИТЕ ПОСЛАНИЯ С КРАСИМИР КУРТЕВ : Скъпи читатели на Trafficnews, добре дошли в рубриката! В поредното издание ще ви представя, скритите послания и символиката на влъхвите поднесли дарове на Исус. 

 

Предоставям ви една невероятна приказка съдържаща много ценна информация за „През една зимна нощ, преди N хиляди години, в покрайнините на Витлеем, в полутъмния обор се родил Младенец. Майката повила Младенеца, нежно го поставила в яслите и с любов се надвесила над новороденото. Неочаквано вратата на обора се отворила и в прашни, скъпи дрехи влезли трима източни царе (наричали ги влъхви) с богати дарове в ръце.

 

Преданието е съхранило техните имена: Валтасар, Каспар и Мелхиор. За новородения Исус те донесли злато, ладан и смирна. Ладан е скъпа ароматична смола от едно особено дърво, която в древността поднасяли в знак на особено благоволение. Със смирна, това скъпо благовонно масло помазвали умрелите. И така, злато – за Царя, ладан – за Бога, смирна – за Човека. Тези дарове на влъхвите се пазят и до днес.

Златото – това са 28 златни пластини с размери 5 и 7 см, с различна форма – трапец, четириъгълник, многоъгълник… Върху всяка има орнамент – най-тънък филигран, който не се повтаря нито веднъж.

Ладан и смирна – малки, големи колкото маслина топчета – те са около 70. Тези съкровища се пазят с голямо уважение в манастира „Свети Павел“ в Света гора, на Атон. Тяхната ценност не е само духовна, но и историческа, археологическа; тя няма цена, затова те са поставени в малки сандъчета, в каквито пазят мощите на светците.

Даровете на влъхвите, като една необикновена светиня, притежават Велика благодат. Те служат за източник на изцеление за много хора и са свидетелство за Господното пришествие в света. Каква била символиката на тези скъпоценни дарове към Исус? Златото – за него Демокрит казва, че златото е владетеля на всички владетели. Има силно въздействие на гърления и сърдечен центрове.

 Каква е всъщност символиката, каква е вложената символика? :

28 златни пластини / плочки / на брой, толкова трае един Лунен месец. 28 е тайната стойност на свещеното числото 7. Те са били многоъгълни / многоъгълника е символ на посоките на света общо 8 /с размер 7 на 5 всяка една, умножено това прави 35 след редуциране по кабалата 3+5=8. Числото 8 обърнато хоризонтално в математиката е символ на Безкрайността. Били са златни, а златото увеличава лечебните свойства на минералите.

Ладан и смирна – общо 70 топчета. По кабалата това прави СЕДЕМ. 7 основни енергийни центрове, 7 тона в музикалната гама, 7 са цветовете на дъгата, 7 метала при алхимиците, 7 форми на кристализация. Ако съберем 28 златни пластини със седемдесетте топчета получаваме цифрата 98 – 9 + 8 = 17 след редуциране се получава числото Осем – Безкрайността.

Ладан / Ливан / – Кедрово дърво

Сред многото различни видове дървета-целители е и кедърът. Сибирският кедър е дълголетник, живее над 550 години, а в литературата има сведения и за 800-годишни дървета. През това време неговите милиони иглички улавят излъчванията от Космоса, които се предават от човека. Човекът в състояние на любов излъчва светла енергия и тя отива в Космоса.

Смирна – Помага за предпазването на кожата от вредното действие на външните фактори, които водят до преждевременно стареене.

Легендата гласи, че отначало само в Рая виреели удивително красиви дървета – Кедри. Когато Господ изгонил първите хора за техните прегрешения, Адам скрил в дланта си три семенца – от кедър, кипарис и бор. От тези семенца израснали всичките гори на Земята.

Извадки от книгата - „Великата симбиоза” – 2008г. Автор: Красимир Куртев