"Скритите послания с  Красимир Куртев“ - Скъпи читатели на Trafficnews, добре дошли в рубриката! В поредното издание ще ви представя – Какъв и смисъла на живота за всяка зодия.

Всяка зодия има своя собствена житейска философия , тя намира различно усещане за живота от останалите, но нито една зодия не е по-добра или по-лоша от другата. Всеки един от зодиакален представител има своите особености, които съответстват на променящите се потребности, които всеки човек има в хода на живота си.

Всички имаме различни виждания за реалността, както и различни очаквания за това, което Вселената може да ни предложи. Според нашата зодия ние възприемаме смисъла на живота по един или друг начин. Всяка зодия има своите приоритети в живота, начин на действие и собствени морални ценности.

Овен: Ранно пиле, рано пее

Хората, родени под зодия Овен, имат естествена енергия, която често ги тласка да бъдат първи във всичко. Те успяват да пристигнат по-рано както на датите, така и на работата, и на срещите дори. Като цяло те се възползват от ранните етапи от живота, защото знаят, че най-добрите плодове са тези, които се предлагат първо сутрин. Техният навик да пристигат рано навсякъде може да се разглежда от някои като арогантност, тъй като техният ентусиазъм и честност могат да се възприемат като вид агресивност, според тази фраза, която определя целта на живота им.

Телец: Бързането прави отпадъци

Радостта от живота, спокойствието и чувствеността са от съществено значение за Телците . Тяхната философия за живот е спокойна и проста. Те постигат щастие чрез простота, отдалечавайки се от духа на състезанието. Също така, те търсят дълготрайни връзки, дори и да не са първите, които се случват. Бързането не им подхожда, защото те ценят много повече стабилността на трайните неща.

Близнаци: Или ще намерим начин, или ще го създадем

Тази философска фраза принадлежи на картагенския генерал Ханибал Барка и определя много добре Близнаците, тъй като това е зодия, която знае как да бъде приятелска, общителна, остроумна, красноречива и проницателна. Не са особено съблазнителни, но умеят да постигат целите си, въпреки изпитанията, които животът им поставя. Те знаят как да станат победители.

Рак: Често съжалявам, че съм говорил, никога, че не съм мълчал

Психологически хората, родени под зодия Рак, имат мечтателен характер и живеят с носталгия по миналото. Те са склонни да действат в живота, движени от чувствата си, а не от ума си, и за тях може да бъде изключително трудно да контролират емоциите си. Ракът е мъдър и знае как да открие в мълчание това, което му е непознато. Освен това те знаят, че тези, които никога не научават нищо, не са достойни да бъдат изслушани.

Лъв: Ако човек започне със сигурност, той ще завърши със съмнения, но ако се задоволи да започне със съмнения, ще завърши със сигурност

 Зодиакалните Лъвове имат изключително мощна и уверена природа - те са лоялни, тържествени и щедри водачи. За да достигнат това лидерство, те трябва да задоволят любопитството си, което е събудено от съмнение. Те трябва да проверят нещата сами , защото знаят отлично, че външният вид може да бъде измамен. Лъвовете винаги са готови да разследват, да направят още една крачка към истината.

Дева: Паметта е парфюмът на душата

Девата не може да се почувства,  безполезна или неспособна. Природата им ги кара да се чувстват оценени и дори необходими. Някои дела от миналото бележат тяхното настояще. Поради тази причина те никога не забравят миналото си, независимо дали то е най-добрите или най-лошите аспекти от него. Те знаят, че техните спомени са част от личната им история и същност.

Везни: Вдъхновението съществува, но трябва да откриете, че работи

Тази фраза от житейската философия на Везни обяснява как представителите на тази зодия умеят лесно да се адаптират в обществото, особено поради постоянния си стремеж към обвързване. Поради тази причина понякога могат да изглеждат колебливи и слаби. Този ангажимент ги кара да работят усилено, независимо дали изпитват момент на вдъхновение или не. По този начин, когато вдъхновението ги връхлети, то ще трои креативността им. Те знаят, че няма да има вдъхновение, ако просто седят и не правят нищо.

Скорпион: Човек, който не е минал през ада на своите страсти, никога не ги е преодолявал

Тази фраза принадлежи на швейцарския психолог и психиатър Карл Густав Юнг и доста добре определя смисъла на живота на Скорпиона, тъй като това е една от най-интензивните зодии. Скорпионите използват само собствения си опит като житейски уроци. Те не могат да се учат от опита на другите. Ето защо те трябва да преминат през своя личен ад, за да преодолеят страховете и тревогите си.

Стрелец: Дипломацията ви измъква от проблем, в който тактът би ви попречил да влезете

Стрелецът е екстровертен и независим и отдава голямо значение на ценностите на растежа и общителността. Имат душа на лидер, но понякога им е трудно да общуват, именно защото са искрени. Тяхната харизма и дух понякога могат да ги вкарат в беда, защото винаги защитават истината.

Козир

Козирогът знае как да се гмурне дълбоко в душата си, за да събуди потенциала му. Те могат да изпитат повече болка или разочарование от другите зодиакални знаци в лицето на лоши новини, но приемат предизвикателството да търсят духовна мъдрост и майсторство, а не успеха в личния си живот. Отмъщението не е тяхно верую, защото вярват, че всеки плаща за действията си в този живот.

Водолей: Дисциплината е най-важната част от успеха

Добре известно е, че Водолеят е идеалист и алтруист, както и донякъде независим. Те обичат да се потапят в приятелски отношения, както и в проектите и идеалите на общността. За да направят това, те превръщат дисциплината в най-добрия си инструмент, защото искат да бъдат ефективни по всяко време, особено когато някой им делегира задачи.

Риби: Истината е дъщеря на времето, не на властта

По природа Рибите трябва постоянно да балансират и хармонизират живота си, като се отдалечават от объркването, измамата и страха. Може да са твърде впечатлителни, но знаят, че истината винаги ще излезе наяве, колкото и да се опитвате да я скриете.

 Бъдете здрави!

Подбрал и изготвил за всички читатели на Trafficnews.bg от езотеричния и астрологичен анализатор Красимир Куртев - Doctor Honoris Causa