Скритите послания с  Красимир Куртев - Скъпи читатели на Trafficnews, добре дошли в рубриката! В поредното издание ще ви представя темата за скритото послание - Взаимовръзката между планети и вътрешни органи.

Съответствието между чакри, вътрешни органи и планетите, които ще прочетете по-долу, е според езотеричната астрология, сиреч на ниво душа.

 На ниво личност има разлика, пише Димитър Хаджийски  - Коренната чакра свързваме със Сатурн и Земята, сакралната чакра с Луната, чакрата на слънчевия сплит с Марс или Слънцето, сърдечната чакра с Венера, гърлената чакра с Меркурий и Нептун, чакрата на междувеждието с Юпитер, теменната чакра с планетата Уран.

 

На седемте главни чакри или центрове на жизнена сила съответстват освен различни планети, и основни органи във физическото тяло:

Първа чакра, наречена коренна, е разположена в основата на гръбначния стълб и свързваме с планетите Луна и Меркурий. Тя управлява надбъбречните  жлези.

Втора чакра, наречена сакрална, е разположена в областта на половите органи и управлява репродуктивната  система – полови жлези и яйчници. Свързваме я с планетата Уран.

Третата чакра, разположена в слънчевия сплит, свързваме с планетите Марс и Нептун. Управлява задстомашната жлеза, стомаха, черния дроб и жлъчката.

Четвърта чакра – сърдечната,  разположена близо до гръдната кост, свързваме  с планетите Слънце и Юпитер. Управлява тимусната жлеза и сърцето.

Пета чакра, разположена в гърлото, свързваме с планетите Земя и Сатурн. Управлява  гласните струни и бял дроб.

Шеста чакра (третото око), разположена в центъра на челото, свързваме с Венера. Управлява хипофизата, очите, ушите и носа.

Седма чакра (теменната), разположена на върха на главата, свързваме с планетите Вулкан и Плутон. Управлява мозъка и епифизата.

 

Човекът е изграден от силите на космоса и се е родил от световете като един малък космос, отделен от макрокосмоса. Той ни се показва като процес - чудо: концентриране на звездни и планетни светове в човешки органи, изкристализирали като такива в хода на безкрайни времена.

Когато гледаме физическите тела на планетите и звездите трябва да осъзнаваме, че светенето на техните сфери произхожда от енергиите и деятелността на висшите духовни същества, на Духовните йерархии, които ги обитават.

Според духовната наука антропософия, създадена от духовния учен д-р Рудолф Щайнер, ще разгледаме човешките вътрешните органи, функциите и импулсите на невидимите висши тела, които се въплътяват в тях. Последните действат не само локално в съответния орган, но и в целия организъм.

Нашите вътрешни органи са заложени първоначално още в ембриона чрез невидимите силови системи на етерното, а след това на астралното тяло и Азът. Висшите тела вграждат материалните частици, за да се сътворят високо специализираните човешки вътрешни органи.

 В тази публикация присъстват референции от доц. д-р Иванка Кирова и Димитър Хаджийски.

Подбрал и изготвил за всички читатели на Trafficnews.bg от езотеричния и астрологичен анализатор и Красимир Куртев - Doctor Honoris Causa.