"Скритите послания с  Красимир Куртев“ - Скъпи читатели на Trafficnews, добре дошли в рубриката! В поредното издание ще ви представя – Как да се предпазим от скритите вреди на нашият мобилен телефон.

Чели ли сте някога дребния шрифт в ръководството за вашия мобилен телефон? Всички ръководства казват да не държите мобилният телефон до ухото си, но колко от нас всъщност говорят по мобилни телефони, докато ги държат на сантиметър разстояние? Като всеки от нас знае, че клетъчните телефони излъчват радиочестотните вълни.

Мобилните телефони излъчват радиация в радиочестотната област на електромагнитния спектър . Клетъчните телефони от второ, трето и четвърто поколение (2G, 3G, 4G) излъчват радиочестота в честотния диапазон от 0,7–2,7 GHz. При клетъчните телефони от пето поколение (5G) честотния спектър е до 80 GHz….

Ето какво можете да направите, за да се предпазите от потенциални вреди от радиочестотното лъчение, излъчвано от тези устройства:

  1. Използвайте мобилните си устройства разумно! Поставяйте слушалки, дръжте клетъчните си телефони далеч от горната част на тялото си.
  2. Когато лягате да спите, нека клетъчното ви устройство да бъде на не по-малко от метър и половина от тялото ви, дори в режим - изключено.
  3. Винаги използвайте слушалки или настройте устройството си на високоговорител, когато говорите по мобилния си телефон. Безжичните Bluetooth слушалки ще намалят излагането ви на радиочестотна радиация няколко хиляди пъти.
  4. Дръжте телефона далеч от тялото си. Носете телефона си в чанта или чанта с антената (гърбът на телефона) насочена настрани от вас, а не в джоба или сутиена. Когато говорите на него (със слушалки или на високоговорител), поставете го на масата пред вас. Само няколко сантиметра могат значително да намалят излагането ви на радиация.
  5. Пишете текстови съобщения, вместо да говорите. Ако държите мобилния си телефон далеч от главата си, за да изпращате текстови съобщения, ви излагате на по-малко радиация, отколкото да говорите по него без слушалки.
  6. Поддържайте телефона си напълно зареден.  Когато силата на сигнала на мобилния телефон е слаб или блокиран, той трябва да работи по-усилено - и следователно излъчва повече радиация.
  7. Не давайте мобилните си телефони на малки деца като играчки или залъгалки. Ако от време на време позволявате на вашето малко дете да играе на мобилния ви телефон, поставете го в „самолетен режим“, за да не търси сигнал – което означава, че няма да излъчва радиация.
  8. Внимавайте с по-големите деца. Децата са по-податливи на потенциални вреди от радиочестотното излъчване, отколкото възрастните. Ако дадете на децата си мобилен телефон от съображения за безопасност, дайте им и слушалки и ги насърчавайте да изпращат текстови съобщения или да използват високоговорителя, вместо да поставят телефона близо до главите си.

Прекрасна идея е да включите като алтернатива за защита различни видове кристали. Ето някои от най-добрите кристали за блокиране на вредните излъчвания:

Шунгит

Амазонит

Хематит

Турмалин

Пирит

Планински кристал

Има някои кристали, които не е добре да държите около електронни устройства. Кварцът, например, може да усили ЕМП(електромагнитно поле) и не трябва да се използва около устройства. Вместо това използвайте Розов кварц, за да ви помогне да почистите и „излекувате“ пространство от радиационните вредности.

Обичайните места за използване на кристали за блокиране на ЕМП:

На бюрото ви, до телефона и компютъра

На нощното ви шкафче, до леглото ви (можете да направите това и за децата си, стига кристалите да са достатъчно големи, за да не бъдат глътнати от малки деца)

В чантата или раницата (или джоба!) на вашето дете в училище

В джоба ви, за да носите кристалните защитници със себе си през целия ден

Във всяка стая на къщата ви или в стаите, в които прекарвате най-много време, или работното ви място.

Кристалите отдавна се използват за защита срещу лоши вибрации или за пречистване на енергията в нашата среда. Не е изненада, че днес много хора ги използват за борба с електромагнитното замърсяване.

Бъдете здрави!

Подбрал и изготвил за всички читатели на Trafficnews.bg от езотеричния и астрологичен анализатор Красимир Куртев - Doctor Honoris Causa.