"Скритите послания с  Красимир Куртев“ - Скъпи читатели на Trafficnews, добре дошли в рубриката! В поредното издание ще ви представя  как да разберете, че си имате работа с фалшив човек, на когото не може да се вярва. 

Фалшивите хора в началото се държат мило и заинтересовано, само за да ви предадат или изоставят, когато загубят интерес. 

Ето няколко признака, че си имате работа с фалшив човек, на когото не може да се вярва. Забелязването им навреме ще ви спести много разочарования в дългосрочен план.

Търсят вашето одобрение

Фалшивите хора се интересуват от това как другите ги възприемат и искат да направят добро впечатление. Те могат да извървят големи усилия, за да търсят одобрение от другите , дори ако това означава да отричат ​​кои са. С други думи, те се интересуват по-малко от това да бъдат автентични и повече от това да се впишат. За съжаление, щом получат доверието ви, те ще ви забият нож в гърба, когато най-малко го очаквате.

Съгласни с всичко, което казвате

Фалшивите хора често се съгласяват с мненията на другите, без да им мигне окото или да се замислят за тях - дори тези мнения да не съвпадат с техните собствени. За тях е по-лесно да кажат, че сте прави, отколкото да рискуват да създадат конфликт, който може да опетни имиджа им. 

Ако проверите профила им в социалните медии, няма да ги видите да изразяват собствена позиция, или авторство. Постовете им са изпълнени с мъдри мисли и цитати. Всяка сутрин ще ви черпят с виртуално кафе и прочее лицемерие.

Разпространяват слухове за другите

Неавтентичните хора са големи фенове на разпространяването на слухове за другите. Освен това те обсъждат другите зад гърба си, рядко по ласкателен начин.

Обичат да се хвалят и да преувеличават

Фалшивите хора се хвалят със своите постижения или опит и техните истории може да изглеждат преувеличени или украсени. Обичат да превъзхождат другите. Един пример за тяхното преувеличаване: „Толкова съм уморен/а да купонясвам всяка вечер този уикенд, но всички продължават да ме канят на тези изискани събития!“

Често са уклончиви

Ако зададете на фалшив човек неудобен въпрос, има голям шанс той да ви даде неясен отговор и да насочи разговора в друга посока. Фалшивите хора са уклончиви и потайни, защото работят усилено, за да създадат личност, която искат другите да възприемат положително.

Като избягват дълбоки разговори, те се придържат към този внимателно изработен образ и пречат на другите да видят истинската си същност. Освен това те могат да изберат да бъдат уклончиви, за да избегнат потенциално отхвърляне или негативна преценка.

Обещанията им са безплодни

Фалшивите хора дават обещания, които не спазват, отменят планове в последния момент или не успяват да изпълнят ангажиментите си. Те винаги преследват собствените си интереси, така че могат да ви зарежат, ако се появи нещо или някой по-добър.

Не признават грешките си

Фалшивите хора се радват да бъдат харесвани, така че е рядко да ги чуете да се признаят за грешка или да признаят, че са се провалили в нещо. Често прехвърлят вината си към другите. За тях максимата - „Всички са виновни, само аз никога“. Твърдят, че цялата вселена работи срещу тях. Ако разкриете, че са ви наранили, те ще настояват, че вашето поведение ги е подтикнало да действат лошо на първо място.

Те са манипулативни

Някой фалшив човек е по-вероятно да участва в измамно поведение и манипулативни тактики. Освен че лъжат, за да се представят в по-добра светлина, те играят ролята на жертва, за да съберат съчувствие или да накарат другите да се чувстват виновни, за да постигнат своето. Излишно е да казвам, че това прави предизвикателство да се доверите на техните думи и намерения.

И накрая, фалшивите хора винаги имат антураж. Предвид нуждата им от външно валидиране, те обичат да бъдат заобиколени от хора по всяко време. Рядко ги виждате да се наслаждават на обяд сами или да стоят отстрани на партито. Колкото повече хора познават, толкова повече връзки могат да използват. 

Фалшивите хора са токсични и емоционално изтощаващи. Не им позволявайте да ви губят времето. Измисляйки как да ги държите на разстояние, вие създавате пространство в живота си за автентични хора, които се грижат за вас и ви подкрепят.

Купували ли сте някога праскова, която изглежда узряла и сочна, само за да разберете, че е гнила отвътре, след като се приберете у дома? Точно това е усещането да си имаш работа с фалшив човек.