"Скритите послания с  Красимир Куртев“ - Скъпи читатели на Trafficnews, добре дошли в рубриката! В поредното издание ще ви представя темата за скритото послание - Как въздейства ретроградния Меркурий на всяка една зодия?

Ах, този Меркурий! На 9 септември пъргавия Меркурий навлиза в своята трета ретроградност във Везни и ще се движи назад в Дева до 2 октомври 2022 г. Това „завъртане“ ще ни предостави възможността да се научим как да се отнасяме към другите с ясна и кратка комуникация, което всъщност ще бъде ефекта от ретроградността.

 Четвъртото и последно завъртане на Меркурий ще се случи от 29 декември до 18 януари 2023 г. в Козирог. Ще се чувстваме така, сякаш нямаме достатъчно време да се погрижим за всичко, което трябва да постигнем, което означава, че трябва да реорганизираме времето си. Това ще го оставя за следваща публикация.

 Когато Меркурий е ретрограден, опитайте се да останете гъвкави, търпеливи и разбиращи, отделете допълнително време за пътуване и избягвайте подписването на нови договори, за които не сте сигурни.

Прегледайте проектите и плановете през този период, но изчакайте, докато Меркурий отново стане директен, за да вземете окончателни решения. Не можете да спрете живота си, но планирайте целите си предварително, изгответе си резервни планове и бъдете подготвени за по-късни проблеми от евентуално погрешното общуване с близки, приятели и колеги, изобщо към себеподобните.

Някои хора обвиняват ретроградния Меркурий за целия хаос, който се случва в живота им. Това обаче е добър период да се отпуснете и да прегледате какво влагате с енергията си. Например, ако нещата в семейството са важни за вас, замислете се, дали влагате ли достатъчно енергия или сте пренатоварени в други области като кариера или хобито си.

Загубата на баланса между различни части от живота ви може да накара всички да страдат, така че осъзнаването на връзките между тях - особено по време на ретрограден Меркурий - може да ви помогне да поддържате или поне да разберете по-добре как работи този баланс.

Отделете малко време за размисъл! Ретроградният Меркурий може да бъде отлично време да направите крачка назад и да анализирате отново кои сте и какво правите, ала се въздържайте от драстични промени, докато ретроградността не приключи.

Как въздейства ретроградния Меркурий на всяка една зодия? Когато Меркурий влезе в ретроградно движение в диапазона от датите за даден астрологичен знак, внимавайте за изброените ефекти.

Овен: Очаквайте да бъдете разочаровани и изтощени. Напористото движение да се върви напред обръща цялата енергия и всичко започва да се връща назад. Внимавайте какво казвате и как го казвате. Обърнете внимание на това, което хората ви казват, може да останете приятно изненадани и обратно.

Телец: Отделете време, за да формулирате мислите си. Бъдете концентрирани, защото вашият знак не е динамичен и ретроградният Меркурий ще забави умствените процеси. Той също така управлява банковото дело, така че отлагайте глобалните неща свързани с паричните въпроси. Прегледайте финансовите цели и проекти и ги позиционирайте правилно.

Близнаци: Тъй като Близнаци управляват комуникациите, бъдете готови за неразбиране, разминаване между договореностите, когато Меркурий е ретрограден. Очаквайте много телефонни обаждания или никакви, както и изгубена проекти, записи, договори или изгубена информация.

Рак: Очаквайте ядове у дома, проблеми с домакинските уреди и драстичен спад в домакински задължения. Завършете проектите за ремонт, които не са завършени или са изпълнени правилно.

Лъв: Избягвайте спекулативните инвестиции. Не е подходящо време за покупки и продажби или за търговия. Вместо това анализирайте инвестиционния си портфейл. Използвайте вашето ноу-хау и съветнически умения, за да помогнете на приятели и сътрудници.

Дева: Ще възникват трудни ситуации, особено на работното място. Очаквайте забавяне на продукти и повреда на оборудването, както и известна капризност от страна на вашите колеги. Проверете отново работните си проекти и документация преди да преминете към реализация.

Везни: Приемете физическите си качества и не се преобразявайте. Ще цари нерешителност и икономическа разруха, така че ограничете покупките и най-вече инвестициите.

Скорпион: Емоциите ще управляват, а не здравият разум, така че внимавайте! Избягвайте бракосъчетанията, предложенията за годеж или вричането в любов. Освен това вашите тайни може да излязат наяве.

Стрелец: Не е време за пътуване, така че разсрочете евентуалните си планове за пътешествия, защото вероятността от провали и разочарования ще бъдат на лице или очаквайте закъснения, опашки и загубени упътвания. Вместо това се грижете за домашните си ангажименти. Необходими са търпение и чувство за хумор.

Козирог: Избягвайте да купувате, продавате или наемате недвижими имоти, вашият знак управлява имотните въпроси. Очаквайте проблеми с документите.

Водолей: Приятелствата ще бъдат изложени на риск. Ще изобилстват дребни кавги, недоразумения и спорове. Тъй като вашият знак управлява взаимоотношенията.

Риби: Мъгливото мислене, мечтанията и бягството от реалността ще бъдат чести ваши гости. Водният ви знак управлява илюзиите, а Меркурий е планетата, която управлява логиката, така че слезте на земята и не витайте в облаците през този ретрограден период.

 

Подбрал и изготвил за всички читатели на Trafficnews.bg от езотеричния и астрологичен анализатор Красимир Куртев - Doctor Honoris Causa.