Руският опозиционен лидер Алексей Навални беше арестуван в неделя, след като се завърна в Москва след лечение в Германия. Той е задържан под стража за 30 дни, но докато е зад решетките, той продължава да критикува Кремъл.

Екипът му пусна кадри от разследване на строителството и предполагаемия фонд зад "двореца" на Путин, частна резиденция за 1,37 милиарда евро на руското черноморско крайбрежие. 

Наричайки го "най-голямата тайна на Путин", Навални и екипът му разкриха нови подробности за комплекса край град Геленджик.

Комплексът е заснет от въздуха, а Навални казва, че е 39 пъти по-голям от Монако. Кадрите показват подземен хокеен комплекс, оранжерия с площ от 2500 квадратни метра, църква и подземен тунел, водещ към Черно море.

Вътре има киносалон и казино, а Навални казва, че това е най-скъпият дворец в света.

„Това е специална държава в Русия. В тази държава има един, незаменим цар. Това е Путин. Нов Версай, нов зимен дворец“, казва Навални във видеото.

Той твърди, че е открил схемата, по която парите за изграждането му идват от офшорни сметки на хора, близки до Путин, включително милиардери и ръководители на петролни компании.

Кремъл отрича, че Путин е собственик на дворец в Геленджик.

Видеото на предполагаемия дворец на Путин беше видяно от над 20 милиона души за един ден.