Скритите послания с Красимир Куртев“ - Скъпи читатели на Trafficnews, добре дошли в рубриката! В поредното издание ще ви представя темата скритото послание на числата от тотото.

Защо не можем да познаем числата от тотото? Всеки един от нас си задава този въпрос и в крайна сметка отговорите опират до хазартното Късмет. Позовавайки се на един от херметичните закони- „Всяко тяло в природата вибрира с определена честота. Всяко тяло влияе пряко или косвено на тези, около него“. Така и всяко число вибрира изразявайки различни проекции на мислените стойности. Чрез числата вселената се „космизира”, сакрализира се и бива ясно разграничена дихотомично. В този смисъл числата изразяват и циклизма, маркирайки периодите на преход, състоянията на хаос и космос в природата и социума.
Първо нека да си зададем въпрос, защо точно тото играта е „6 от 49“?
 
Числото 6 описано в Кабала на числата
Шестицата завършва второто ниво - на материализацията. Тук става окончателното оформяне на материята, създадена от четворката и съживена от петицата. Символът на шестицата е пчелен кошер с пчелите и медените пити. Шестицата представя хармонията на завършения съживен материален план. Това е идеалът на първично възникналия живот, неговото идеално оформление. По такъв начин, ако тройката представя хармонията на равнище идеи или общи принципи, то шестицата символизира хармоничното равновесие на първия, най-примитивен материален план, който е минимално одухотворен, тоест просто съживен.
Хармонията на шестицата - това е красотата на функционалната форма, предназначена да поддържа живот: красотата на ядивната гъба, на добре направената къща, на удобния стол, на добре защитения мравуняк.


6 = 5+1- шестицата решава основния проблем на петицата - беззащитността, създавайки в живота комфортни условия, но и силно ограничавайки творческото й начало. В крайна сметка, за безопасността се налага да се заплаща със загуба на непосредствеността и непредсказуемостта.
6 = 4+2- проблемът с дисхармонията на четворката се решава с въвеждане на силна поляризация в изостаналата материя и съпътстващото я силово поле: в него се образува някакъв живот и получава адекватни форми.
6 = 3+3- животът възниква и се оформя при взаимодействието на две различни фини, хармонични - всяка за себе си - реалности. Такива са примерно своеобразните ефекти, възникващи при опит да се обединят теорията с практиката, всяка от които може да бъде хармонична сама за себе си, но не и от гледна точка на другата. Шестицата е числото на инженерите и изобщо на приложниците.
6 = 2+4- материализацията на противоречието го изглажда. Заключената в него енергия създава живот и условия за съществуването му. В този случай антагонизмът между полюсите се превръща в конструктивно сътрудничество.
6 = 1+5 - съживяването на Абсолюта е и негово опошляване, макар и не толкова силно, както хармонизацията му в четворката (4 = 1+3). При това творческото начало на Абсолюта е значително ограничено. Шестицата дава възможност за оформяне на нещо вече съществуващо: също един вид творческа работа, но в доста ограничени практични рамки.
6=1 + 2+ 3 - Абсолютът се проявява чрез поляризацията, която се оформя хармонично: шестицата завършва второ ниво - съживяването. Тя е необикновено устойчива и нейната материално оформена хармония изглежда непоклатима и неразрушима, и на нивото й това действително е така. Оттук и ограничеността на шестицата, която обаче е по-малка от тази на тройката.
Шестицата е красива със своята функционалност, устойчива е; тя разбира смисъла на живота, непробиваема е за „висшите материи", снизходителна е към недостатъците на другите, понеже лесно може да ги поправи; изобретателна и трудолюбива в практически полезните работи.
Числата от 1 до 6 попадат в кабалистичната пирамида в две нива: 1- начало, 2 и 3 - идеи, 4,5,6 - съживяване. Или това са числата на материята -материалното.
Загадката на числото 49
От другата страна идва „загадката“ на числото 49>13>4. И отново числото на материята - 4 (съживяване). Като съберем числените стойности на 6 и 49 (4) ще получим 10, редуцирано това е 1 - начало. Кабалистите наричат това начало Непроницаемост и Непредсказуемост.
 
За мисълта и мисленето


Произволно или не, ние проектираме своите числа за тото на подсъзнателно ниво. Тоест проектираме мисълта си не като значение, а като желание. Ние не търсим смисъла на числата и какво ни подсказват числените стойности, ние се ръководим единствено от егото - да получим, с надеждата да спечелим от тотото. И именно тук попадаме в този капан на силният материализъм нарушавайки друг вселенски закон - За даването и взимането.
Мислите те или започват с въпрос или водят до такъв. Странно е, но ако се замислите, ще видите, че е факт. Сякаш създателят на нашето съзнание - който и да е той - се е видял принуден да вгради някакъв механизъм за насилствено вадене с ченгел на всичко, което проблясва в главата на човека, сякаш целият ни житейски път с всички онези мисли, които го съпътстват, е една стая за мъчения, в която инквизиторът - аз самият, иска да получи безброй отговори от вече изтерзания от мисловните мъчения инквизиран, без обаче цялата процедура да има някаква видима цел… (Еди Маринов -За мисълта и мисленето).


Проектиране на нашите числа


Водени от целта да спечелим от тотото, едни поставят своите любими числа, други дати на раждане, на себе си, децата, баща, майка и прочие, трети с едни и същи числа. Това се нарича мисловна проекция на определени числа породени от съзнанието ни.
Ивайло пуска тото фиш със своите рождените дати и тези на любимата му. Пример: 23.05.77 и 14.02.1982. Съответно подрежда числата си така - 23,5,7,14,19,21. От езотерична гледна точка в частност Кабала, числената проекция на Ивайло дава следната картина:
14-1 и 4 не са от най-подходящите числа, тъй като ще се налага непрекъснато да се адаптират един към друг. 4 е малко по-голям консерватор и не обича експериментите, ако не му гарантира добър резултат и стабилност- точно обратното на единицата. Съмненията и страховете и действат зле на 1 и понижават нейната вибрация.
5 и 7 (в комбинация) - 7 и 5 се подкрепят и унищожават взаимно. 7 засилва интуицията на 5 и я кара да е по-прецизна. Ограничава свободата и, но я и приземява. От своя страна, 5 превръща 7 в по-контактна и по-оптимистична. Двете числа имат силен духовен интелект, като петицата олекотява максимализма на седмицата.
19 - 1 и 9 са противоположни числа. Между тях може да се създаде такова напрежение, че животът им да е като бойно поле. И двете числа са склонни към егоцентризъм, въпреки че, оптимизмът и поемането на отговорности биха могли да ги сплотят.
21 - 2 и 1 са противоположни. Едно поробва две, независимо,че тя прави големи отстъпки и е дипломат. Трябват им числа балансьори. 1 е в състояние непрекъснато да наранява 2 с критика и е с желание да доминира непрекъснато. От своя страна, двойката е търпелива до известно време и в определени ситуации става жестока и отмъстителна.
23 - 2 и 3 са противоположни. Чувството за превъзходство на 3, пречи на 2 да е балансьор в отношенията. Двете числа са добронамерени, но 3 се ентусиазира много лесно, докато 2 започва да се съмнява дали е на правилния път с това любопитство и размах. 3 е нетърпелива, а двойката е склонна да изчаква подходящия момент.


Извод


Има числа, които са в хармония и обратно. Мисълта се изразява с числени вибрации. Всичко влиза в матрицата на въпроси и отговори – Кои да бъдат печелившите числа? „Какво ли бихме представлявали, ако това постоянно търсене на правилните въпроси и отговори не беше заложено толкова дълбоко в нас, че да не можем да се отърсим от него дори и за миг? Ето, виждате ли, колко много въпроси успях да задам за толкова кратко време. И нито един от тях няма отговор. А дори за тези които имат, не можем да сме сигурни, че това е верният отговор… Има един анекдот, който гласеше горе долу така — Попитали 3-ма души колко прави две плюс две, и всеки от тях отговорил по различен начин в зависимост от интересите си. Е, колко е две плюс две? Вие кажете“
Никога не използвайте цифрите с разрушителната им сила, те ще унищожат по пътя си, дори и вас. Използвайте прекрасната сила на числата и живейте в хармония с вибрациите на Вселената.
Следва продължение…

В публикацията са поставени цитати от Еди Маринов и Авесалом Подводни.


Красимир Куртев - Doctor Honoris Causa, общественик, езотеричен анализатор. Международен експерт по езотериката на минерали и кристали и правилното хармонизиране.