Млад лекар от Медицински университет – Пловдив получи престижна национална награда. Гл. ас. д-р Йордан Калчев, дм от Катедрата по микробиология и имунология е сред тримата млади български учени, наградени за най-добра публикация в областта на микробиологията за 2021 година, съобщиха от висшето училище.

Наградата е учредена от Фондация „Акад. проф. д-р Стефан Ангелов“ и за първи път наградените са трима. Останалите отличени са Кристиана Амирова от Института по микробиология на БАН и Лидия Цигорийна от Института по инженерна химия на БАН.

Наградите бяха връчени на тържествената научна конференция в БАН по повод 75 години от основаването на Института по микробиология.

Ръководството на Медицински университет – Пловдив поздрави гл. ас. д-р Йордан Калчев за постигнатите научни успехи и му пожела още много награди и признания.

TrafficNews ви разказа за д-р Йордан Калчев в своята поредица „Младите лекари на Пловдив”. Той бе в екипа, прилагащ иновативен метод за диагностика на пациенти с инфекциозни заболявания на централната нервна система. Модерният мултиплексен PCR в Лабораторията по микробиология на УМБАЛ "Св. Георги”, на който работи д-р Калчев, бе сред първите четири в страната.

Младите лекари на Пловдив: Д-р Калчев - от счетоводството до микробиологиятаИновативен метод за диагностика увеличава шансовете на пациенти с инфекциозни заболявания на централната нервна система