Започва най-цветната, най-шумната и... най-бляскавата седмица под тепетата - тази на абитуриентките балове. След 12 години прилежно /или не толкова/ учение е време набор 99 да се дипломира и всеки пораснал пловдивчанин да поеме по своя път.

Като започнахме с "най-", надяваме се да не бъде и белязаната от най-много произшествия, след като през 2017 само за седмица бяха регистрирани дяволските 666.

Балът е прекрасен ден, но животът тепърва предстои, това е призивът на полицията и прокуратура в Пловдив. Униформените ще взимат стриктни мерки за опазване на обществения ред и спазването на правилата за движение по улиците с цел да бъде минимализиран рискът от произшествия. 

Четете повеще за засилените мерки за сигурност тук! 

Най-засилени ще бъдат мерките за безопасност от 19 до 26 май, като в този период освен баловете се провеждат и матурите за зрелостниците и седмокласниците. Пикът на празниците ще бъде на 24 и 25 май, когато на бал ще отидат близо 4000 абитуриенти. Откриването ще бъде на 23 май, а последният бал на 26. 

А къде и кога ще видим абитуриентите с приказни тоалети? Ето и пълен списък на баловете: 

23 май

Професионалната гимназия по транспорт "Гоце Делчев“ (Автото) - хотел „Тримонциум“.

24 май - 15 училища

Езикова гимназия „Пловдив“ и Националната търговска гимназия - „Новотел” Пловдив

Частна Профилирана Гимназия "Класик" , СОУ „Св. Патриарх Евтимий“, СОУ "Свети Седмочисленици", СОУ „Черноризец Храбър“ и Спортно училище “ Васил Левски" -  хотел „Тримонциум” 

Математическа гимназия „Акад. Кирил Попов“ - Виенския павилион в Панаира

Езикова гимназия "Иван Вазов" - хотел „Марица“.

Професионална гимназия по хранителни технологии и техника, ПГО "Ана Май" и ПГ по механотехника „проф. Цв. Лазаров“ - хотел „Санкт Петербург”

ПГ по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ - хотел "Империал"

25 май

Френска езикова гимназия „Антоан дьо Сент-Екзюпери“, СУ „Св.Климент Охридски“ и Професионалната гимназия по битова техника  - хотел "Тримонциум"

Профилирана хуманитарна гимназия "Св. Св. Кирил и Методий",  СУ "Любен Каравелов" - Новотела

26 май 

Професионална гимназия по архитектура, строителство и геодезия "Арх. Камен Петков"- Новотела. 

СУ "Св. св. Кирил и Методий" - хотел "Марица".