Продавачите от сергиите на Женския пазар в София станаха герои в изложбата „Новите лица на Женския пазар" на студентите по „Фотография“ на Нов български университет.

Новите лица от Женския пазар съзават колоритен образ на едно от най-жизнените места, запазило културата на Стара София.

Освен със своите цветове, магазините и сергиите печелят симпатия с ярките емоции и изражения на хората, които работят зад тях.

Младите автори Александра Аргирова, Диляна Христова, Иван Александров, Кристиан Кънчев, Малина Панайотова, Михаел Младенов, Михаил Михайлов, Николай Иванов, Цветозар Цанев и Яна Тодорова са изучавали търговците внимателно.

Портретите ги улавят в богата на детайли среда, но съсредоточат вниманието върху лицата им. Разкриват се черти на професионалната идентичност, но камерата е насочена към конкретния индивид.

„Новите лица от Женски пазар“ показазва съвременни фотографски икони на търговията, а стоката и изделията се осмислят с любопитство към конкретната личност и умения. Производителите продават храна отгледана от собствените им ръцете, търговците са събрали най-добрата реколта и инструменти с тънко познавачество, а занаятчиите предлагат артефакти, които са изработили с умение на потомствени майстори.

Oткриването на изложбата беше на 6 юни. Тя е част програмата на „Месец на фотографията“ 2019. 

Фотографиите ще бъдат изложени до 4-ти юли, 2019г в галерия „Сердика“.