Актьорите и техническият екип на филма „Възвишение” ще представят предпремиерно лентата на 6 ноември, в понеделник  от 19.30 ч. в кино „Арена” в Мол Марково тепе.  Публиката ще се срещне с режисьора Виктор Божинов, автора на едноименния роман „Възвишение”, продуцента Иван Дойков и актьорите Александър Алексиев (Гичо) и Стоян Дойчев (Асенчо).  Предпремиерата на „Възвишение” ще се случи и във всички кино салони в Пловдив. Официално филмът ще тръгне на голям екран на 10 ноември – след три години активна работа по заснемането му на над 50 локации из цяла България.

“Възвишение” разказва за обира в Арабаконак през 1872 година през погледа на Гичо и Асенчо, които непосредствено след участието си в него са натоварени с важна мисия от Димитър Общи (Филип Аврамов) – лично да предадат писмо на Васил Левски. Издирването на Апостола се превръща в трагикомично приключение, а революционният им ентусиазъм постепенно е изместен от разочарование и огорчение. 

Автори на сценария са Виктор Божинов и Нели Димитрова („Love.net”). Диалозите са дело на Милен Русков. Продуцентът е Иван Дойков от „Сърпентайн” има в портфолиото си проекти като сериала "Под прикритие", както и най–гледания български игрален филм.  "Мисия Лондон". Копродуценти на филма са Оксана Шаламанова (“Ол Старсин”), БНТ, Нина Алтъпармакова (“Булфилм”),  филмово студио “Ню Бояна, Николай Ишков (“Авансцена”) и Дрийм Фактори (Македония).

Звезден актьорски състав се включва във филма по един от най-четените романи на десетилетието ни - Васил Михайлов, Юлиан Вергов, Захари Бахаров, Герасим Георгиев-Геро и Малин Кръстев, Димитър Рачков, Стефан Денолюбов и Параскева Джукелова, Христо Петков, Кирил Ефремов, Благовест Благоев, Станислав Ганчев, Румен Гавазанов, Антонио Димитриевски , Ивайло Димитров, Владимир Михайлов и Веселин Анчев.

Проектът се реализира и с финансовото съдействие на ИА „Национален Филмов Център“, програма Евроимаж и е подкрепен от Столична община в лицето на кмета Йорданка Фандъкова и Комисията по култура и медии към 43-то Народно събрание.

TrafficNews.bg е медиен партньор на предпремиерата на филма в Пловдив.