Френският изящен пианист Армел Дюпа идва в Пловдив за една великолепна колаборация с джаз певеца Петър Салчев. Изпълнителите ще представят съвместното си творчество на сцената на рок бар „БезистенЪ“ на 5 септември от 20:30 часа.

Концертът е част от проекта DUALITY – дуалност между авторска музика с подчертано джазово импровизационен дух и съвременно класическо камерно звучене.

Музиката написана от Armel Dupas и Петър Салчев е дълбоко сакрално изживяване, едновременно тиха и крещяща интимност, визуализирана в красив кросоувър на елегантни мелодични линии и богата хармонична структура, естествено разрешени в посланията на лиричния текст разказани в магнетичния дует Dupas & Салчев.

Музикалното изживяване ще съвпадне с откриването на обновения рок бар „БезистенЪ“ под тепетата, който беше в летен творчески отпуск. Осен ново помещение и по-голяма градина, култовото заведение стартира сезона и с обещаваща музикална програма, представена от едни от най-обичаните български музиканти.

На сцената на рок бара ще застанат: Васил Петров, който ще представи Jazz Romance; Белослава с акустичен концерт, Мирослава Кацарова и компания, които ще покорят публиката с джаз, Маги Джанаварова, която заедно с виртуозни музиканти, ще изпълни емблематични парчета от мюзикъла „Коса“.

За Нощта на музеите „БезистенЪ“ ще бъде музикална сцена на музикантите от Трио Гърбачев, като на 13 септември вокалът ще е поверен на Виделина Мирчева, а на 14-ти на нейният колега Росен Кукошаров.