Трите най-големи български фолклорни състава - емблеми в музикалното и танцовото ни изкуство: ансамбъл "Филип Кутев", "Тракия" и "Пирин", стъпиха на сцената на комплекс "Сила" тази вечер, за да премерят сили в "Нощ на ансамблите" 2018. Събитието е единствено по рода си, което на една сцена събира повече от 150 души в ритъма на истинска българска народна музика.

Залата се пръска по шевовете, а настроението и усмивките са по лицата на всички, предаде репортер на TrafficNews.bg. Спектакълът започна с акапелно изпълнение на песента “Полегнала е Тодора” на ансамбъл Филип Кутев. Последваха песни и танци на ансамбъл Пирин, а в момента на сцената са изпълнителите от невероятния ансамбъл “Тракия”.

Това е третото издание на спектакъла, с абсолютно нова програма, в която участниците сменят различни костюми от всички фолклорни области на България и излизат на сцената в няколко поредни надигравания. Зашеметяващото шоу на едни от най-добрите танцьори, певци и инструменталисти в България ще завладее още веднъж пловдивчани с красотата, динамиката и колорита на народния фолклор.