Звездните солисти на Болшой театър – народната артистка на Русия Мария Аллаш и заслужилия артист на Русия Александър Волчков, работят усилено с международната балетна трупа на Държавна опера-Пловдив и колегите им от Македонската опера за бляскавата премиера на „Лебедово езеро”. Балетният спектакъл ще има своята премиера на 13 и 14 септември от 20 часа на Античния театър.

След като на 26 юни лебедите не успяха да "кацнат" на Античния заради силния дъжд, изливащ се над Пловдив, организаторите уточниха, че спектакълът ще се играе на 13 септември от 20 часа. Билетите, закупени за дати 26 и 27 юни, и 13 септември, важат без заверка за същите места на Античния театър, уточниха от екипа на Държавна опера-Пловдив. Припомняме, ако и днес времето е лошо, представлението повече няма да се отлага и ще се играе на закрито в зала "Сила" или в Колодрума. 

Диригент е Бисера Чадловска, художник – Никола Налбантов. В спектакъла участват балетите на Държавна опера-Пловдив и Македонската опера , както и оркестърът на пловдивчани с концертмайстор Виеслав Новак.

В ролята на Одета/Одилия ще видим Мария Аллаш, а като принц Зигфрид ще танцува Александър Волчков. Ролята на Ротбарт ще изпълни солистът на Софийската опера и балет Румен Бонев.

Ако на 13 септември вали, местят “Лебедово езеро“ на закритоОперата поднесе извинение на зрителите за двата отложени спектакъла на Болшой театър

Лебедово езеро с премиера в Пловдивската операПостановката е дело на Йордан Кръстев, а хореографията – на Мариус Петипа