Злополучното представление на балета "Лебедово езеро" няма да бъде отлаган повече, съобщиха от Държавна опера - Пловдив. След като дългоочакваният спектакъл на Балшой театър пропадна два пъти заради проливните дъждове в Пловдив, следващата обявена дата за представление е 13 септември. Закупените билети ще важат за нея без презаверка. Ако тогава времето също е лошо и, представлението ще се играе на закрито в зала "Сила" или в Колодрума. 

Ето и извинението, поднесено от пловдивската Опера към зрителите, които не бяха предупредени навреме за отлагането на втория спектакъл:

Уважаеми зрители, поднасяме Ви най-искрените си извинения за причиненото неудобство свързано с отмяната на спектакъла „Лебедово езеро“. Уверяваме Ви, че екипът на Опера Пловдив направи всичко възможно и потърси алтернативи, за да избегне ситуацията, но за съжаление това не беше възможно поради – ангажименти на солистите от Болшой театър, трупата на Македонска опера и липса на по-близки свободни дати на Античен театър, неналичие на голяма зала в града, в която технически да е възможно преместването на спектакъла в така кратки срокове и т.н. и т.н..
Това наложи както неудобствата за вас-публиката, така и за повече от 160 души на сцената (балетисти, музиканти и сценични служби), които след много репетиции и упорит труд в готовност очакваха и се надяваха спектакълът да се състои.
Надяваме се проявите разбиране към ситуацията и да успеете да посетите спектакъла през месец септември, както и останалите заглавия от Opera Open 2018! 
Като комплимент и персонално извинение към Вас, приемете нашето предложение за отстъпка от 50 % за спектакъл по избор от програмата ни на Античен театър през месец юли. Може да я получите срещу представен билет за "Лебедово езеро" на касата на Операта на Главната улица и в Дом на културата.

Хубаво лято, позитивни емоции и до нови срещи, надяваме се!

От операта публикуваха и спомените на балетистите от дъждовния ден, в който солистът на Болшой Карим Абдулин и балерини от ансамбъла почистват сцената с надежда дъждът да спре.

Македонец играе умиращ лебед в “езерото“ на Античния ВИДЕОГневни зрители атакуваха официалната страница на Операта