Рап изпълнителят Димчо Емилов, известен като Dim4ou, сподели в свой пост в социалните мрежи подозрение за кражба на идеи за текст на песен. „Може човекът, който е писал текста, също да е влизал с компания в клубове с кибритена кутийка, пълна с изненади, без охраната да ги тараши!...Що? – Щот и те са наши“ , публикува Dim4ou във Facebook.

Точно същия ден беше и премиерата на песента му, която както сподели пред екипа на TrafficNews.bg е написана през 2016 г. Решил е да забави пускането на „Триумф“, защото не се вписвала в концепцията на последните му два албума. Както всяка негова песен, тази също е написана от него самия.

„Аз не търся отговор, защото почти разбрах. Навързах си нещата по веригата как е достигнало до там моето демо. За мен не е голяма драма, аз имам над триста проекта“ , каза пред TrafficNews.bg Dim4ou. Имало е период в който напълно се е отказал от този проект, но в крайна сметка са решили да пуснат песента, заради един от изпълнителите в нея – Flex.

„Знам човека, който е правил музиката, с кого работи. Също знам и момчето, което помолих да влезе в песента – той с кого работи и кой познава, какви са им връзките“, обяснява Dim4ou. За създалата се ситуация варненецът няма намерение да си търси правата.

 „Достатъчно признание получих, така, че не мисля да търся някого за два реда. Ако реша да си потърся правата ще загубя повече средства, отколкото ще спечеля в тази държава“, заявява той. Въпреки недоразумението той отново би искал да работи с екипа, който създаде първата му песен за 2019-та година.

Екипът на TrafficNews.bg потърси и текстописеца на песента на Джена „Яко ми е“ – Анастасия Мавродиева. Тя обясни, че няма общи приятели с Димчо и по никакъв начин не се е доближавала до творчеството му преди то да види бял свят.

„И на мен са ми се случвали такива неща – да се покриват мои неиздадени текстове с някоя песен, която излезе. С един речник боравим, но никога безпочвено не съм посмяла да обвиня някого“, заяви пред екипа ни Анастасия.