Орлин Павлов се завръща в Пловдив за един емоционален и личен концерт на 30 април в най-новото пространство за култура Plovdiv Event Center. Певецът с кадифен глас се качва на сцената заедно със своите колеги, за да сподели музиката си с публиката под тепетата.

Концертът започва в 20 часа, а билети можете да закупите ТУК, както и на място преди събитието. В навечерието на концерта с чаровния и винаги усмихнат Орлин си говорим за музика, за връзката му с Пловдив и за предизвикателството да се снимаш в киното и сериалите и всичко да ти се получава добре. 

- Орлине, почитателите ви под тепетата с нетърпение очакват гостуването ви в Plovdiv Event Center.  Какво ще чуем по време на този ваш концерт?

- Програмата, която съм подготвил, е клубна. Включва повече авторски песни, но ще има и интерпретации на известни световни песни и изпълнители, които ми харесват и които слушам, на които съм фен от малък и които се харесват на публиката. На сцената ще изляза с един ваш съгражданин – пианиста Милен Кокушаров, както и с китариста Асен Крумов и барабаниста Боги Енчев.

- Един голям поет казва, че Пловдив е град за завръщане – като че ли и за вас е така и в личен, и в професионален план. Само ще спомена един концерт в Драматичния театър, който едва ли сте забравил. Феновете не ви оставяха да напуснете сцената и се наложи заедно с музикантите си, пеейки да поведете зрителите извън залата…

- Не мога да забравя този концерт, защото с колегите ми преживяхме много хубав момент. Такива не се случват всеки ден, че да бъдат забравени. Наистина имам силна връзка с Пловдив. Първо моите родители Орлин Павлов-старши (б.а. бас) и Тиха Генова (б.а. сопрано) дълги години бяха солисти в Пловдивската опера. След това се завърнах в града и завърших образованието си в Пловдивския университет.  Цял живот нещо ме тегли към Пловдив и като че ли в този град нещата ми се случват много добре.  Не знам как да го обясня, може би това е съдбата. Но сигурно за това е „виновна” и пловдивската публика, защото тя е незаменима.

- Как успявате да носите толкова дини под една мишница и работите активно в различни проекти на сцената, в киното, на малкия екран?

- Слава богу, нещата ги правя едно по едно и много рядко ги подхващам едновременно, защото тогава наистина става сложно. Трудно е артистът да се раздели на няколко места. Така  се губи качеството на това, което прави. Успявам да се организирам и да оптимизирам работата си така, че да не смесвам нещата.  Тогава всичко, което се случва, ми доставя удоволствие – творя, кипя, изживявам различни емоции.

- Точно излязохме от атмосферата на „Завръщане 2” и вие ни изненадахте с ново  превъплъщение – „Лъжите в нас”. Не ви ли притесни фактът, че Сава ще отнеме твърде дълго време?

- Беше може би най-трудното нещо, което съм правил, но и едно от най-хубавите. Заснемането започна през зимния период и продължи близо 6 месеца. Това  не е малко време от живота на един човек, но пък беше много вълнуващо. Мисля, че успях да направя хубави неща, със страхотни колеги – най-добрите български актьори. Мечтал съм да играя с някои от тях – и ето, случи ми се.  Имахме страхотни режисьори. И да – вече мога да го кажа, преди месец приключихме снимките.

- Ще разберем ли накрая Ирина или Рая ще останат в живота на героя ви?

- Много сложен казус за един мъж, който е объркан – дали Рая, или Ирина, дали любовта, или чувството за вина е по-силно, дали сърцето му е разделено на две, или има нещо сбъркано в Сава. Ще трябва да изчакаме докрай, за да разберем. В края на този сезон ще стане ясно какво ще се случи.

- И в този сериал ви преследва пловдивска връзка, защото Рая – актрисата Радина Думанян, е част от трупата на Пловдивския театър…

- Да, Ради Думанян е пловдивчанка. Страхотна актриса е, както и Диана, Емил Марков, Ирен Кривошиева, Дарин Ангелов, Васил Бинев, Свежен Младенов. Попаднах в екип от много хубави хора.

- Ще има ли нов сезон?

- Не знам, но ако има такъв и продуцентът Евтим Милошев ме покани, ще продължа да снимам с удоволствие.

- Остава само да ви видим и в мюзикъл, например в Пловдивската опера…

- Защо не? Преди време имах предложение да играя, но други ангажименти не ми позволяваха. Това също е една моя мечта, която се надявам да се сбъдне скоро. В момента с Еделина Кънева (солист в Музикалния театър) имаме поредица от концерти, с които обикаляме България. Защо да не направим нещо и в Пловдив?

- Какво е пожеланието ви към публиката ви под тепетата?

- Желая на всички една прекрасна пролет, всички имаме нужда от свобода, да излезем сред природата. Имаме нужда от едно слънчево лято, което да преживеем без ограничения и забрани.  За съжаление има нещо много по-страшно – войната в Украйна. Много се надявам тя да приключи, всички се молим за това. Да се усмихнем на другия, да му направим добро, да не бъдем егоисти. Да се радваме на живота без да мислим, че някъде умират хора.  Това са клишета, но истината е, че това е основата човек да бъде щастлив.