Близо 4000 зрители посрещнаха на крака неуморимата и незабравима прима на българската музика Лили Иванова. За пореден път, но с още по-голяма сила тя доказа себе си като творец, глас и присъствие на сцената пред хилядите си почитатели и заяви енергията и гъвкавостта си по време на над двучасовия си концерт на Античния театър.

Още преди концерта бе пределно ясно, че това ще бъде едно от най-запомнящите се събития по време на домакинството на Пловдив като Европейска столица на културата. Много преди 17 септември билетите за събитието бяха разпродадени, но поради големия интерес организаторите пуснаха допълнителни места. Това обаче създаде объркване в настаняването на зрителите. Не за първи път се създадоха ситуации на дублирани места, объркани редове и пр.

За сметка на това пък еуфорията и емоцията от появата на Лили на сцената бързо угаси страстите на потърпевшите и ги насочи към музиката. Музика, такава, каквато единствено тя може да създава и поднася с изключителна прочувственост и финес. Зрителите имаха възможност да чуят най-популярните й песни от излезлия през 2017 година албум  - "Дали", "Този миг", "Ти дойде", както и три песни, които бяха представени пред публика за първи път - "Бурната река", "Мигът и любовта" и "Главна роля".

Разбира се, не липваха и любими хитови изпълнения на редица поколения почитатели като "Панаири", "Щурче", "За тебе бях" и много други. Премиерно, Лили Иванова представи и най-новата песен, която пловдивската публика имаше уникалната възможност да чуе за първи път. Тя носи името "Севдана", текстът на която е написан от българския актьор, композитор, автор и изпълнител на песни Стефан Вълдобрев. Песента вече е записана и през месец декември предстои да бъде пусната на музикалния пазар, сподели пред почитателите си примата на българската музика. На сцената с Лили бяха и музикантите Ангел Дюлгеров, Огнян Енев, Веселин Веселинов, Орлин Цветанов, Росен Ватев и вокалното трио "ЛаТиДа", които направиха вечерта в града под тепетата вълнуваща и изпълнена с любов - такава, каквато Лили пресъздава с песните си и вплетените мелодии в тях.