Министърът на културата Боил Банов посрещна вчера световната знаменитост Стинг и ямайската звезда Шаги в НДК. Те избраха да подготвят появата си на българска сцена в Нов театър – НДК. Тази вечер и утре обаче в Пловдив е дългоочакваната им среща с родната публика.

Британската знаменитост избра Античния театър в Пловдив за провеждането на двата си концерта в България заради невероятното съчетание на култура и история, допълващо магичното послание на музиката му. Съвместният албум на двамата велики артисти „44/876” излиза на 20 април и парчетата в новия диск ще звучат под тепетата.

По време на турнето  бандите на Шаги и Стинг ще свирят заедно хитове като "Every Breath You Take," "Englishman in New York," "Message in a Bottle,” “It Wasn’t Me,” "Mr. Boombastic" и "Angel.”

Двамата музиканти първоначално започват да работят заедно по тяхната съвместна нова песен “Don’t Make Me Wait” – посветена на карибското звучене, което е повлияло и на двамата, а в последствие записват цял албум, изпълнен с мелодичност, страхотно настроение и вдъхновяваща музика.

Те разширяват съвместната си работа по време на турнето, като ще пътуват заедно със смесена банда, включваща музикантите на Стинг Доминик Милър (китара), Джош Фрийс (барабани) и Ръфъс Милъл (китара) и музикантите на Шаги  Моник Мюзик (беквокали), Джийн Нобел (беквокали) и Кевън Уебстър (клавир).

Изненада: Стинг идва не с един, а с цели два концерта в Пловдив! Изгрява на Античния театърОт утре билетите са в продажба

Изненада: Стинг идва не с един, а с цели два концерта в Пловдив! Изгрява на Античния театърОт утре билетите са в продажба