След като се върна от "пътешествие с галактическия стопаджия" и " закуси в ателието си" , художникът Атанас Хранов акостира в Пловдив с третата си самостоятелна изложба за годината. 

На 12 септември той ни кани в галерия "Филипополис" на ул. "Съборна", където ще бъдат подредени живописните му платна. Различното в новата изложба са  изчистената  композиция, равния тон и новите "герои". В две от платната ценителите на живописта без проблем ще разпознаят лицето на емблематичната Фрида Кало. "Колумбийско кафе, Фрида Кало, Влюбеният леопард и Аз" е името на едно от тях. "Фрида Кало е може би най- драматичния герой в историята на изкуството. Нейната съдба, любовта, силата й, творбите й - те са невероятни. И е толкова красива. Не случайно и Влюбеният леопард е в тези картини" казва художникът. 

Признава, че за първи път в тази изложба използва сивия цвят. "Реших много мои лични задачи, докато работих по картините. Тази изложба беше като пътуване вътре в самия мен" разказва Наско Хранов. Заради това пътуване е пропуснал да я "поязди" вълните на любимото си море, както прави всяко лято, но се надява да навакса.