Опашки от хора се извиха пред Природонаучния музей в Пловдив, където днес продължава "космическият уикенд". Както вече съобщихме, музеят работи с вход свободен за деца до 7 години, но само ако те биват придружени от поне един родител.От музея обявиха, че ще спазват противоепидемичните мерки, като допускат работят при 30-процентова заетост.

През целия ден родителите и децата, които желаеха да гледат филма “От Земята към Вселената”, бяха допускани в залата на групи по 30-тина души. Останалите търпеливо изчакваха пред входа на музея, видя репортер на TrafficNews.bg. За да отговорят на интереса, от ръководството обявиха и няколко допълнителни прожекции на филма.

Най-голям е интересът на малчуганите към терариума. Освен за да видят влечугите, те се редят на опашка и за да зърнат най-отровното животно на планетата - синьопръстенния октопод. Макар и малък, той е в състояние да убие 25 души. Все още не е намерена противоотрова и ако човек бъде ухапан от синьопръстенен октопод, фаталният изход, в зависимост от мястото, настъпва до половин час. След ухапването човек започва да се задушава и да диша тежко.

Най-малките пловдивчани получиха и подаръци - стикери на планети. Те имат възможност да участват в ателиета за оцветяване на космическа тема. Събитието е част от инициативата „Месец на децата в музеите на Пловдив“ и е вторият пореден тематичен уикенд в музея за месец февруари.