Анета Стоянова и Станислав Трайков представят обща изложба живопис „Два свята", която ще бъде открита тази неделя от 18.00ч. в Дома на културата "Борис Христов". Двамата пловдивчани се запознават преди две години, когато Станислав Трайков открива рисуването като „хоби, удоволствие и средство за откъсване от монотонността на ежедневието". През 2017 година те направиха за първи път обща изложба на същото място. 

„Анета ме въведе в основите на това изкуство, за което съм ѝ много благодарен", разказва Станислав. Преди това той е увлечен от фотографията, с която се занимава повече от 20 години. Преди две лета си купува комплект четки и маслени бои, самостоятелно започва да изучава различни похвати, изследва творбите на известни художници в живописта и прави първите стъпки в изобразителното изкуство. Така се свързва и с Анета, която го е напътствала в новото му амплоа.

Анета Стоянова се занимава с рисуване от 5-ти клас. Учила е изобразително изкуство при едни от най-известните пловдивски художници. Владее различни техники и стилове на четката. Повече от 15 години е живяла в Англия, където също е представяла свои творби, които са се радвали на успех.