
До преди 5-10 години сьомгата беше почти непозната в България. Тази лесна за приготвяне вкусна риба, обаче бързо и много лесно си проправи път на българската трапеза. Колкото вкусна, толкова и полезна,сьомгата е чудесна идея за трапезата на Никулден, а и за всеки друг ден в годината. Рецепта за филе от сьомга със соев сос и джинджифил на фурна е една много лесна и сполучлива идея, как да приготвим сьомга, да спестим време в кухнята, а впечатлим всички с готовото ястие.
Необходими съставки за приготвянето:
-
сьомга - 700 грама филе
-
соев сос - 1/3 чаена чаша Понзу сос
-
кафява захар - 4 супени лъжици
-
зехтин - 2 супени лъжици
-
чесън - 3 скилидки
-
джинджифил - 1 супена лъжица
-
сусам - 1 супена лъжица
Ето и рецептата:
Първата стъпка от рецептата за филе от сьомга със соев сос и джинджифил е изборът на рибата. Избирате хубава голямо филе риба, до около 1 кг. Най-добре е да ползвате охладена риба. В купичка изсипвате соевият сос Понзу, който има свеж цитрусов вкус и аромат, които изключително много подхождат на рибата. Добавяте захарта и разбърквате добре. Към сместа добавяте счуканите скилидки чесън и настъргания джинджифил.
В голяма купа или пък в найлонов плик поставяте филето риба и изсипвате така приготвения сос. Оставяте рибата да престои минимум два часа, за да се овкуси добре.
Загрявате фурната на 180 градуса. В тава за печене поставяте хартия за печене, а върху нея - рибата. Върху филето добавяте и соса равномерно. Печете за около 20 минути.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Още от категорията

Рецепта за хрупкава ягодова пита

Как лесно да си приготвим крокети със сирена

Как да си направим вкусен десерт: Панакота с кафе
Акценти




Пожар е изпепелил заведение в Бачково

Пожар пред Окръжна болница, горя бивше заведение



