Какво по-вкусно от ягодова торта, която ще се хареса на всички вкъщи. На един етаж, много свежа, ефектна и различна.
Необходими продукти:
За блата:
брашно - 3 чаени чаши
яйца - 4 броя
захар - 1 1/2 чаени чаши
ванилия - 2 броя
кисело мляко - 1/2 чаена чаша
олио - 2/3 чаена чаша
бакпулвер - 3 чаени лъжици
хлебна сода - 1/2 чаена лъжица
сол - 1/3 чаена лъжица
сладко - 1/2 чаена чаша (от ягоди)
ягоди - 2/3 чаена чаша (пюре)
За крема:
заквасена сметана - 500 грама
крема сирене - 500 грама
ванилия - 2 броя
пудра захар - 2/3 чаена чаша
лайм / зелен лимон - 1/2 брой
ягоди - 1 чаена чаша (за украса)
Начин на приготвяне:
Първата стъпка от рецептата за свежа ягодова торта е подготовката на продуктите за блата. Пресявате брашното, заедно с бакпулвера, содата и солта. С помощта на миксер разбивате яйцата, заедно със захарта. Добавете ванилиите, олиото и киселото мляко и отново разбийте, пише supichka.com. Добавете ягодово пюре и ягодовото сладко. Малко по малко при непрекъснато бъркане добавете сухите съставки и разбийте до хомогенна смес.
В правоъгълна форма за печене поставете хартия за печене, изсипете сместа и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути. Блатът е изпечен, когато бучнейки го с клечка за зъби, тя излезе суха. Извадете блата от фурната и го оставете да изстине напълно
В купа разбийте крема сиренето, след което към него добавете пресята пудра захар, а след това добавете и заквасената сметана. Разбийте до хомогенна смес. Разпределете крема върху блата, когато вече е съвсем изстинал. Украсете с нарязаните ягоди.
Още от категорията
Виж всички
Рецепта за постен тиквеник за Бъдни вечер
Сочен огретен от тиквички с много кашкавал
Рецепта за питка за Бъдни вечер
Акценти
Виж всички
Възстановяват от утре движението по „Брезовско шосе"
Напусна ни поетът Иван Ройдов
МТС придобива активи на територията на летище Пловдив