Какво по-вкусно от ягодова торта, която ще се хареса на всички вкъщи. На един етаж, много свежа, ефектна и различна.

Необходими продукти:

За блата:
брашно - 3 чаени чаши
яйца - 4 броя
захар - 1 1/2 чаени чаши
ванилия - 2 броя
кисело мляко - 1/2 чаена чаша
олио - 2/3 чаена чаша
бакпулвер - 3 чаени лъжици
хлебна сода - 1/2 чаена лъжица
сол - 1/3 чаена лъжица
сладко - 1/2 чаена чаша (от ягоди)
ягоди - 2/3 чаена чаша (пюре)
За крема:
заквасена сметана - 500 грама
крема сирене - 500 грама
ванилия - 2 броя
пудра захар - 2/3 чаена чаша
лайм / зелен лимон - 1/2 брой
ягоди - 1 чаена чаша (за украса)

Начин на приготвяне: 

Първата стъпка от рецептата за свежа ягодова торта е подготовката на продуктите за блата. Пресявате брашното, заедно с бакпулвера, содата и солта. С помощта на миксер разбивате яйцата, заедно със захарта. Добавете ванилиите, олиото и киселото мляко и отново разбийте, пише supichka.com. Добавете ягодово пюре и ягодовото сладко. Малко по малко при непрекъснато бъркане добавете сухите съставки и разбийте до хомогенна смес. 

В правоъгълна форма за печене поставете хартия за печене, изсипете сместа и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути. Блатът е изпечен, когато бучнейки го с клечка за зъби, тя излезе суха. Извадете блата от фурната и го оставете да изстине напълно

В купа разбийте крема сиренето, след което към него добавете пресята пудра захар, а след това добавете и заквасената сметана. Разбийте до хомогенна смес. Разпределете крема върху блата, когато вече е съвсем изстинал. Украсете с нарязаните ягоди.