
Експериментирайте в кухнята! Пробвайте тази рецепта за мароканска торта.
Необходими продукти:
- 2 ч.ч. брашно
- 1 1/2 ч.ч. захар
- 4 яйца
- 1/2 ч.ч. олио
- 4 с.л. бакпулвер
- 1/2 ч.ч. портокалов сок
- 2 с.л. портокалова кора
- 1 ч.л. ванилия
- сол
Начин на приготвяне:
Заедно се разбиват яйцата и захарта. След това се добавя олиото и от сместа отново се разбива.
В друга купа се разбъркват брашното, бакпулвер и една щипка сол. След това сухата смес се добавя към течната и се налива портокаловия сок.
Накрая се добавят ванилията и настърганата портокалова кора и тестото се разбърква до хомогенност. Разпределя се в намазнена и набрашнена форма и сладкишът се пече около 40 минути в загрята фурна на 180 градуса.
Още от категорията
Виж всички
Тайните за перфектно пилешко на скара

Как да си приготвим апетитна лазаня с патладжан и кайма

Бърза рецепта за такоси с чоризо
Акценти
Виж всички

Официално: Илиан Илиев вече не е треньор на България






