Експериментирайте в кухнята! Пробвайте тази рецепта за мароканска торта.

Необходими продукти:

  • 2 ч.ч. брашно
  • 1 1/2 ч.ч. захар
  • 4 яйца
  • 1/2 ч.ч. олио
  • 4 с.л. бакпулвер
  • 1/2 ч.ч. портокалов сок
  • 2 с.л. портокалова кора
  • 1 ч.л. ванилия
  • сол

Начин на приготвяне:

Заедно се разбиват яйцата и захарта. След това се добавя олиото и от сместа отново се разбива.

В друга купа се разбъркват брашното, бакпулвер и една щипка сол. След това сухата смес се добавя към течната и се налива портокаловия сок.

Накрая се добавят ванилията и настърганата портокалова кора и тестото се разбърква до хомогенност. Разпределя се в намазнена и набрашнена форма и сладкишът се пече около 40 минути в загрята фурна на 180 градуса.