Продукти
- 500 г брашно
- 1 ч.л. сол
- 1/2 кубче мая
- 300 мл прясно мляко
- 1 с.л. кафява захар
- 40 г краве масло + за намазване
- 50 г сода
- 200 г моцарела за пица
- 1 яйце
- сол на люспи за поръсване
Начин на приготвяне:
- В купа смесете кафявата захар, затопленото млякото и маята. Поръсете с брашно и оставете маята да шупне.
- Смесете брашното и солта в дълбока купа. Направете кладенче и изсипете маята и млякото, както и разтопеното масло.
- Омесете меко и еластично тесто върху набрашнен плот. Прехвърлете в чиста купа и покрийте. Оставете да втаса.
- След това сложете тестото върху набрашнен плот и го разточете на кора. Нарежете на квадрати.
- Нарежете моцарелата на малки кубчета. В средата на вяско парче тесто сложете кубче моцарела и оформете малки топки.
- В дълбока тенджера кипнете голямо количество вода и внимателно изсипете содата. Потопете топките във водата за около 30 секунди. След като изплуват на повърхността ги извадете в тава.
- Намажете хубава форма за мъфини, в която сте поставили хартиени формички с разтопено масло. Във всеки отвор поставете по три топчета тесто, намажете с разбито яйце и поръсете със сол на люспи.
- Печете в загрята на 180 градуса фурна за около 15 минути. Извадете и сервирайте питките топли.
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква
22.11.24 16:19
486
Православната църква почита днес Свети Мартин
22.11.24 16:19
1340
Рецепта за вкусни сладки с ябълки и канела
22.11.24 16:19
13906
Акценти
Бог Дионис посреща любителите на хубавото вино в Пловдив
22.11.24 16:19
444
За пети път: Не избраха председател на Народното събрание
22.11.24 16:19
1394
Полицията в Пловдив издирва мъж, заподозрян в кражба
22.11.24 16:19
5928
Пореден случай на скорпион, открит в дома на пловдивчанин
22.11.24 16:19
5946
Спират светофари на кръстовище в Смирнеснки заради ремонт
22.11.24 16:19
1905