
Млечната баница е една от класическите рецепти от българската кухня, което я прави подходящо предложение за закуска на цялото семейство. А това, че тя е значително по-сладка то класическата баница, я нарежда и в класацията за леки десерти след основно хранене.
Любима на много поколения, рецепта за нея можете да откриете както в бабиния дневник, така и при нас. Ето ви едно предложение как да я приготвите:
Продукти
- 1 пакет домашна юфка (200 г)
- 6 яйца
- 200 г захар
- 1 л прясно мляко
- 100 г краве масло
- 1 пакетче бурбонска ванилова захар
- 1 пакетче канелена захар
- мед за поръсване
Начин на приготвяне:
- Залейте юфката с предварително разтопено масло и я запечете във фурна на 180 градуса до златисто – около 10 минути.
- Разбъркайте яйцата с млякото и захарта, добавете ваниловата захар и канелената захар.
- Залейте юфката и печете в загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути.
- Охладете и поръсете мед.
Рецепта от: Стоян и Лора
Изпрати на приятел: