Млечната баница е една от класическите рецепти от българската кухня, което я прави подходящо предложение за закуска на цялото семейство. А това, че тя е значително по-сладка то класическата баница, я нарежда и в класацията за леки десерти след основно хранене.

Любима на много поколения, рецепта за нея можете да откриете както в бабиния дневник, така и при нас. Ето ви едно предложение как да я приготвите:

Продукти

  • 1 пакет домашна юфка (200 г)
  • 6 яйца
  • 200 г захар
  • 1 л прясно мляко
  • 100 г краве масло
  • 1 пакетче бурбонска ванилова захар
  • 1 пакетче канелена захар
  • мед за поръсване

Начин на приготвяне:

  1. Залейте юфката с предварително разтопено масло и я запечете във фурна на 180 градуса до златисто – около 10 минути.
  2. Разбъркайте яйцата с млякото и захарта, добавете ваниловата захар и канелената захар.
  3. Залейте юфката и печете в загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути.
  4. Охладете и поръсете мед.

 

 

 Рецепта от: Стоян и Лора