Необходими продукти:
прясно мляко - 350 мл
яйца - 2 бр.
захар - 2 с.л.
нишесте - 30 г
бял шоколад - 60 г
кокосови стърготини - 4 с.л.
Начин на приготвяне:
В тенджера се слагат 300 мл от млякото заедно със захарта, да заври. През това време в отделен съд се смесват 50 мл мляко с нишестето и 2-та жълтъка, разбиват се добре до получаване на еднородна смес.
Белтъците се слагат в суха купа и се разбиват с миксер на твърд сняг.
В завиращото мляко се добавя сместа с нишестето, като се налива на тънка струйка, при непрекъснато бъркане, за да не се пресече и да стане на бучки.
След добавяне на цялата смес се слага и белият шоколад, начупен на малки парчета. Бъркането продължава до сгъстяване на млечния крем. Тогава тенджерата се маха от котлона, добавя се кокосовата есенция и се разбърква добре.
Разбитите белтъци се добавят към крема на няколко части, като се бърка с шпатула или телена бъркалка, така че да запазят въздушните балончета и да направят крема по-пухкав.
Готовият крем се разпределя в 2 или 3 чашки, като се редуват - 1-2 с.л. крем, поръсване с 1-2 щипки кокосови стърготини. Завършва се с кокосови стърготини. Аз съм декорирала с бонбони Рафаело.
Изчаква се кремът с бял шоколад и кокос да се охлади преди консумация.
Източник: recepti.gotvach.bg
Още от категорията
Сочно шоколадово брауни с ганаш