Необходими продукти:

прясно мляко - 350 мл

яйца - 2 бр.

захар - 2 с.л.

нишесте - 30 г

бял шоколад - 60 г

кокосови стърготини - 4 с.л.

Начин на приготвяне:

В тенджера се слагат 300 мл от млякото заедно със захарта, да заври. През това време в отделен съд се смесват 50 мл мляко с нишестето и 2-та жълтъка, разбиват се добре до получаване на еднородна смес.

Белтъците се слагат в суха купа и се разбиват с миксер на твърд сняг.

В завиращото мляко се добавя сместа с нишестето, като се налива на тънка струйка, при непрекъснато бъркане, за да не се пресече и да стане на бучки.

След добавяне на цялата смес се слага и белият шоколад, начупен на малки парчета. Бъркането продължава до сгъстяване на млечния крем. Тогава тенджерата се маха от котлона, добавя се кокосовата есенция и се разбърква добре.

Разбитите белтъци се добавят към крема на няколко части, като се бърка с шпатула или телена бъркалка, така че да запазят въздушните балончета и да направят крема по-пухкав.

Готовият крем се разпределя в 2 или 3 чашки, като се редуват - 1-2 с.л. крем, поръсване с 1-2 щипки кокосови стърготини. Завършва се с кокосови стърготини. Аз съм декорирала с бонбони Рафаело.

Изчаква се кремът с бял шоколад и кокос да се охлади преди консумация.

Източник: recepti.gotvach.bg