Цялото семейство ще хареса този вкусен солен пай със спанак и сирене. Рецептата е идеална за обяд или вечеря.
Необходими съставки:
300 г брашно
150 г масло
1 яйце
1 чаена лъжичка сол
250 г спанак
250 г манголд
100 г броколи
4 яйца
400 мл кисело мляко
100 г сирене фета
Сол и черен пипер
Лъжица зехтин
Начин на приготвяне:
Измийте манголда и спанака и ги нарежете. Също така измийте броколите и отделете клонките.
Пригответе тестото. Добавете сол и масло към брашното. Бъркайте по-бързо, защото маслото не трябва да се топи твърде много. Добавете яйце и замесете тесто.
Оформете тестото и го увийте във фолио, след което го оставете във фризера за около 15 минути.
Загрейте маслото. Добавете спанак, манголд и сол в тигана и гответе на пара за 2-3 минути. Добавете броколите и намачкайте всички съставки, след което свалете от котлона.
Разбийте яйцата в купа, добавете кисело мляко, подправете на вкус и разбъркайте. Нарежете сиренето на кубчета. Извадете тестото от фризера и го разточете. Прехвърлете в тава и печете 10 минути на 180 градуса.
След това сложете зеленчуците върху тестото, изсипете яйцето и киселото мляко и добавете парченца фета сирене. Печете 30-40 минути на 180 минути.
Още от категорията
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква