Мъж почина в адски мъки, тормозен и изоставен от единствения си син. Славчо Гълъбов живеел в Брестовица. През юли тази година 87-годишният получил тежък инсулт. След лечението му в болница бил изписан в дома си в селото. Славчо бил в тежко физическо състояние. Не бил способен  сам да се грижи за себе си – не е могъл да се движи, само е лежал, не говорил и не разбирал какво му се говори. За Гълъбов е трябвало да се грижи човек и то 24 часа. Единственият близък на мъжа бил синът му – Милко. 52-годишният мъж обаче бил наркозависим.

Вместо да обгрижва баща си, Гълъбов – младши неглежирал състоянието му. Нещо повече – той изцяло зарязал възрастния мъж на произвола на съдбата. Не го хранел, не го преобличал и не го обслужвал. Ядял храната му, която социалния патронаж му е носел, оставял го е да лежи многократно гол на земята и не му е давал предписаните му лекарства.

Така два месеца Славчо бил в абсолютна агония и мизерия. В началото на септември 87-годишният починал от глад, обезводняване, липса на медикаменти и каквато и да е грижа.

Виновен за смъртта на Гълъбов бил синът му Милко. Той е бил задържан и му е повдигнато обвинение за това, че е допринесъл с бездействието си за смъртта на баща си.

Днес Гълъбов – младши се изправи за пръв път пред съда. Милко дойде без адвокат, тъй като не е поискал такъв или не е упълномощил. 52-годишният дори нямаше лична карта, за да се установи самоличността му. Пред председателя на състава размаха един акт, съставен му по Закона за движение по пътищата.

В заседанието стана ясно, че Милчо е осъждан 12 пъти за кражби и притежание на дрога. Мъжът го грози затвор до 3 години ако бъде признат за виновен.

Ход на разпоредителното заседание не бе даден. Причината се оказа липса на документ за самоличност. Освен това, ако Милчо признае вина то в процеса присъствието на адвокат е задължително.

„Ще си помисля дали искам адвокат. Още днес ще си взема нова лична карта, аз даже не съм си пуснал заявлението за издаване на нова такава”, заяви пред съда Гълъбов.

Процесът срещу Милчо ще продължи през януари, когато ще бъде направен нов опит за стартиране на делото. Тогава ще стане ясно дали Гълъбов ще се признае за виновен или не.