Млад мъж, извършил тежко престъпление, е задържан от служители на РУ-Велинград. Сигнал за случилото се битово убийство е получен тази сутрин в полицейското управление на курортния град.

29-годишен мъж от Велинград предизвикал скандал с майка си. Разпрата бързо се разгорещила, при което младият мъж нанесъл удари на 48-годишната жена с дървена летва. Това обаче не стигнало на разярения  мъж, той отишъл в съседната стая, където на легло била 71-годишната му баба. На нея той нанесъл множество удари в областта на главата и за съжаление в резултат на това старицата е починала.

Пристигналите на мястото полицейски служители задържали мъжа в ареста на РУ-Велинград. Той е тестван с техническо средство и пробите за употреба на алкохол и наркотични вещества са отрицателни. Трупът на жертвата е транспортиран в „Съдебна медицина”-Пазарджик за аутопсия.

За случилото се незабавно е уведомен дежурен прокурор от Окръжната прокуратура. Продължават процесуалните действия по документиране и изясняване на тежкото престъпление, води си дознание.