Пребиха жена, защото храни бездомно куче. Абсурдната и жестока случка се развива в Добрич на 5 юни, миналата сряда.

Всяка сутрин жената пътувала по Околовръстния път на Добрич към работното си място в Генерал Тошево.

От повече от година насам, тя спирала на обществения паркинг, за да нахрани бездомно куче. Животинката я чакало всяка сутрин - в дъжд, сняг и пек, за да получи храна и малко топлинка, пишат от добричката медия ndt1.eu.

В сряда обаче на паркинга се появил човек с бяла коса, на видима възраст около 60 години. Първоначално той отправил агресивни реплики към жената, а след това последвало и физическо насилие.

"Щом храниш мастиите, значи ти самата си мастия… Ако няма такива като теб, гадните мастии ще умрат от глад", крещял побойникът

Последвали шамари, хващане за косата, събаряне на земята, ритане и дори опит за душене с верижката на жената.

По пътя минавали коли, но никой не спрял, за да помогне на жената. Тя успяла обаче да се откопчи сама. Извадила си е медицинско освидетелстване за нанесените травми. Вече е регистрирала и сигнала за посегателството над нея в Първо РПУ.

Пострадалата е категорична, че случилото се няма да й попречи да продължи да спира на въпросния паркинг и да оставя шепичка храна. Но е притеснена, че доскоро в района е имало три бездомничета, а сега е останало само едно.

"Щом този човек може да посегне на мен или на друго човешко същество и щом таи толкова дълбока омраза към животните, какво ли може да им се случи, ако прескочат оградата" – пита младата жена.

Пита още и за бездушието и злото… И за човещината.